PRM a depus o plangere la ANI pe numele presedintelui Klaus Iohannis

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 15, 2016 16:37

PRM a depus o plangere la ANI pe numele presedintelui Klaus Iohannis

PRM a depus o plangere la Agentia Nationala de Integritate (ANI) pe numele presedintelui Klaus Iohannis prin care solicita sa verifice daca seful statului se afla in stare de incompatibilitate.

PRM precizeaza intr-un comunicat de presa ca Iohannis ar fi incalcat prevederile constitutionale (art.84, alin1- Constitutia Romaniei) care impun presedintelui sa nu faca parte din niciun fel de asociatie sau alta grupare partinica, insa acesta figureaza ca membru activ al Consiliului European pentru Relatii Internationale (ECFR).

”Presedintele Romaniei este primul care trebuie sa dea exemplu de respectare a legilor tarii. In vederea indeplinirii acestui demers si a combate orice interpretare si acuzatie care ii poate fi adusa, PRM a sesizat ca in contrar cu prevederile constitutionale (art.84, alin1- Constitutia Romaniei) care impun Presedintelui de a nu face parte din nici un fel de asociatie sau alta grupare partinica, acesta figureaza ca membru activ al Consiliului European pentru Relatii Internationale (ECFR).

In acest sens, pentru a inlatura orice dubiu, singura autoritate care se poate pronunta este Agentia Nationala pentru Integritate (ANI), sens in care PRM a sesizat acesta institutie pentru a verifica daca informatiile care ne-au fost aduse in atentie sunt reale”, precizeaza PRM in comunicat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora