Problema imunoglobulinelor s-a rezolvat partial. Ministrul Sanatatii: 10.000 de doze din Austria vor ajunge in Romania in maximum doua saptamani

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 12, 2018 20:54

Problema imunoglobulinelor s-a rezolvat partial. Ministrul Sanatatii: 10.000 de doze din Austria vor ajunge in Romania in maximum doua saptamani

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, luni, ca problema imunoglobulinelor „s-a rezolvat partial”, urmand ca in maximum doua saptamani sa intre in tara 10.000 de doze de imunoglobulina din Austria. „Spun maxim pentru a avea o marja de siguranta”, a adaugat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat ca Austria, Italia si Statele Unite ale Americii s-au oferit sa ofere ajutor Romaniei dupa ce Romania a activat, in urma cu o saptamana, mecanismul de protectie civila in cazul imunoglobulinei, din cauza ca medicamentul lipseste de pe piata de mai bine de jumatate de an.

Sorina Pintea a adaugat ca, dupa cele 10.000 de doze din Austria (echivalentul a 50 de kilograme), urmeaza sa mai ajunga in Romania inca 100 de kilograme de imunoglobulina, din Italia si Statele Unite.

„Ceea ce am cerut si urmeaza sa primim ajunge pentru urmatoarele 2-3 luni”, a precizat Sorina Pintea.

Intrebata de jurnalisti si ce se va intampla daca in urmatoarele doua saptamani apare vreo urgenta, pana ca primele 10.000 de doze sa intre in tara, Sorina Pintea a raspuns ca „imi este greu sa va raspund la aceasta intrebare”.

Ministerul Sanatatii precizeaza, intr-un comunicat remis luni, ca pregateste proiectul de Hotarire de Guvern pentru deblocarea fondurilor din Fondul de Rezerva al Guvernului pentru achizitia primelor 10.000 de doze de imunoglobulina.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.