Probleme la MEDIAPRO. 32 de persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2014 11:51

Probleme la MEDIAPRO. 32 de persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

DOSARUL MEDIAPRO. Procurorii Parchetului Bucuresti si poliţişti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti efectueaza joi nu mai putin de 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, intr-un dosar de evaziune fiscala, care vizeaza trustul MEDIAPRO, in care prejudiciul s-ar ridica la 6 milioane lei. Tot joi, au fost emise mandate de aducere pentru 27 de persoane din grupul Mediapro, insa 32 de persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform procurorilor, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane din grupul Mediapro, suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Un numar de 41 de perchezitii sunt efectuate in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice.

HotWeek.ro iti recomanda si: Un preot, la inchisoare dupa ce a facut evaziune fiscala. Vezi cum a fost posibil

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prejudiciul produs bugetului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

De asemenea, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei.

„Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar”, se arata in comunicatul citat.

Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.