Discutiile integrale purtate ieri de profesori si Ministerul Educatiei. VIDEO RAPORT
Social

Profesorii vor beneficia de salarii mai mari si de un spor pentru suprasolicitare neuropsihica

Profesorii vor beneficia de salarii mai mari, de tichete de masa si vor avea, de asemenea, un spor pentru suprasolicitare neuropsihica. Veniturile acestora ar urma sa creasca in urmatorii doi ani, asa cum prevede un acord incheiat intre Guvernul Romaniei si Sindicatele din Invatamant.

De asemenea, in acest an, norma de hrana din invatamant creste in limita a doua salarii minime pe economie. In ce priveste valoarea normei de hrana, fata de luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrana s-ar putea mari insa cu peste 300 de lei brut lunar la salarii, cu conditia ca bebeficiarii sa aiba toate zilele lucrate.

Asa se face ca suma ar putea ajunge la 4.160 de lei. Astfel un profesor cu studii superioare si grad didactic I, cu minin 20 de ani vechime, care avea in decembrie 2018 un salariu brut de 5.049 lei, va primi de la 1 ianuarie 5.376 lei, o crestere de 327 de lei.

Profesorii iau salarii mai mari, iar pe langa majorarea salariala acestia vor primi si norma de hrana, adica tichete de masa si vor avea un spor special de solicitare neuropsihica in valoare de 10%.

Din pacate, acest spor de 10% pentru suprasolicitare neuropsihica il primesc doar profesorii. Acesta nu se acorda si personalului de conducere, indrumare si control, desi si acesta are rol de predare.

Stiri pe aceeasi tema

Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei

Cristiana Petrariu Bota

UNSAR: Unele service-uri auto cresc artificial costurile reparatiei pe RCA. Daca nu se schimba legislatia, politele RCA se vor majora

Ioana Badulescu

Ministerul Sanatatii: Drepturile asiguratilor la servicii medicale decontate din fondurile de sanatate trebuie respectat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult