PROGNOZA METEO MARTIE, APRILIE SI MAI

Delia Ion
By Delia Ion februarie 22, 2015 13:35

PROGNOZA METEO MARTIE, APRILIE SI MAI

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prima prognoza pentru perioada martie-mai 2015, principalele repere prezentate fiind temperatura atmosferica si nivelul de precipitatii preconizat pentru perioada urmatoare. Prognoza oferita de ANM se bazeaza pe estimarile oferite de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF).

PROGNOZA METEO MARTIE
Prima luna de primavara calendaristica aduce peste tara noastra temperaturi care se incadreaza in valoriile medii anuale pentru aceasta perioada (3,5 grade C) in partea de sud si de sud-est. In restul tarii, sunt asteptate temperaturi sub media obisnuita.

Luna martie va aduce cantitati importante de precipitatii pentru intreg teritoriul Romaniei, marea lor majoritate fiind sub forma de ploaie.

PROGNOZA METEO APRILIE
Si pentru luna aprilie sunt asteptate temperaturi incadrate in limitele normalului pentru partea de sud-est tarii si sub mediile climatologice, 9,3 grade C, in restul teritoriului.

Nivelul cotelor de precipitatie nu vor depasi limitele medii anuale, 51.3 l/mp, cu exceptia zonelor cemtrale si nordice ale teritoriului in care exista o tendinta de excedent.

PROGNOZA METEO MAI
Temeperatura medie pentru luna mai este de 14,9 grade C. De temperaturi apropiate de normalul acestei perioade se vor bucura locuitorii din est, sud-est si vest, in restul teritoriului fiind asteptate medii sub normalul lunii mai.

In sud si in sud-est nu vor fi surprize nici din punctul de vedere al precipitatiilor, asteptate in jurul mediei de 66,5 l/mp, o tendinta excedentara fiind preconizata pentru restul regiunilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.