Meteo

PROGNOZA METEO PENTRU MARTIE, APRILIE SI MAI 2016. Cum va fi vremea in aceasta primavara

PROGNOZA METEO PENTRU MARTIE, APRILIE SI MAI 2016. Meteorologii au anuntat estimarea meteo pentru aceasta primavara. Prognoza meteo pentru lunile martie, aprilie si mai arata o vreme mai calda decat normalul perioadei, cu precipitatii excedentare in majoritatea regiunilor. 

Luna martie va fi calda, cu temperaturi mai mari decat normalul perioadei, la fel si luna aprilie, desi vor fi si zile ploioase in majoritatea regiunilor, in timp ce luna mai, cu exceptia regiunii de nord a tarii, vine cu soare si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNA MARTIE

În prima lună de primăvară, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi peste normalul perioadei (stabilit la 3,5 grade Celsius) în sudul și sud-estul țării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limitele mediilor climatologice. În ceea ce privește valorile termice medii, specialiștii ANM estimează, în martie, pentru zona Moldovei temperaturi medii între—1 grad și 5 grade Celsius, în Transilvania între zero și 5 grade, în Crișana și Dobrogea între 4 și 6 grade, iar Oltenia până la 7 grade Celsius.

Pe de altă parte, precipitațiile totale lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării. Media multianuală lunară a precipitațiilor este de 38,3 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 60 l/mp), Oltenia (până la 59 l/mp), Transilvania (54 l/mp) și Banat (53 l/mp).

Citeste si: PROGNOZA METEO PANA PE 7 MARTIE. Cum va fi vremea de Martisor

PROGNOZA METEO PENTRU LUNA APRILIE

În aprilie 2016, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei (între 5 și 11 grade) și Transilvaniei (între 6 și 11 grade Celsius). În același timp, cele mai ridicate valori termice medii vor fi consemnate în Banat, Oltenia și Muntenia, de până la 12 grade Celsius.

În privința precipitațiilor, prognoza ANM relevă că, în aprilie, cantitățile totale vor fi apropiate de mediile multianuale în sud și local în est. În restul țării, acestea vor avea o tendință spre excedent, față de media multianuală, de 51,3 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Banat (până la 78 l/mp), Oltenia (75 l/mp), Transilvania (70 l/mp) și Crișana (până la 69 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea (până la 40 l/mp).

PROGNOZA METEO PENTRU LUNA MAI

Potrivit ANM, în mai, luna în care ortodocșii vor sărbători Paștere anul acesta, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice, iar în nordul și centrul țării va putea avea valori sub normalul perioadei. Media lunii mai se situează la 14,9 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 și 17 grade Celsius în Moldova, între 12 și 16 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 13 și 18 grade Celsius în Oltenia și Muntenia.

Tot la nivelul lunii mai, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a țării și doar în nord și centru pot avea o tendință spre excedent, față de media multianuală de 66,5 l/mp. Zonele Banatului, Crișana, Maramureș, Oltenia și Muntenia vor prezenta cantități de precipitații ce pot ajunge până la 89 l/mp.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

VREMEA. ANM a emis Cod Galben de ploi, temperaturile vor scadea accentuat in toata tara

Bogdan

ALERTA ANM! Cod Portocaliu de viscol puternic si polei in sapte judete din tara

Delia Ion

Vremea de Revelion 2018 si de Sf. Ion – ANM a anuntat prognoza meteo pana pe 7 ianuarie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult