PROGRAMUL PRIMUL SALARIU, o masura de stimulare a angajarii tinerilor care intra in vigoare in luna iunie

Delia Ion
By Delia Ion mai 15, 2017 14:04

PROGRAMUL PRIMUL SALARIU, o masura de stimulare a angajarii tinerilor care intra in vigoare in luna iunie

PRIMUL SALARIU. Deputatul PDS Razvan Rotaru a anuntat ca pana la finalul lunii iunie va intra in vigoare programul PRIMUL SALARIU. Prin acest program tinerilor absolventi de studii superioare li se va garanta un venit brut de 2,500 lei/luna, timp de trei ani, si subventionarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salariala, cu mentinerii timp de cinci ani.

PRIMUL SALARIU. Este o masura de stimulare a angajarii tinerilor despre care Razvan Rotaru a anuntat ca va fi inclusa intr-un act normati afla in lucru la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

 

PRIMUL SALARIU. „In cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca. Actul normativ respectiv va contine dispozitii specifice privind modalitatile de acordare, finantare si implementare a masurii prevazute în programul Primul salariu. Pâna în prezent, în cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmeaza a fi asumat de catre MMSJ, împreuna cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurarilor pentru somaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege mentionat este stabilit pentru sfârsitul trimestrului II 2017”, se arata intr-un document pe care parlamentarul PSD l-a primit de la MMJS.

Razvan Rotaru a subliniat ca promovarea pachetelor de programe sociale fac parte din programul de guvernare al PSD.

„PSD a promis in campanie ca va lua masuri pentru cresterea sanselor tinerilor sa aiba un loc de munca stabil si bine platit, astfel incat sa-si formeze o familie in Romania si nu sa plece la munca in strainatate. Ne tinem de cuvant si punem in aplicare toate proiectele prin care tinerii din fiecare zona a tarii sa se poata dezvolta atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Programul Start-up-Nation a demarat de cateva zile, alocarea la fondul de burse s-a majorat de 2,5 ori de la 83 lei/luna la 201 lei/luna, a fost adoptat programul prima chirie, iar acum urmeaza aprobarea masurilor pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor cu studii superioare”, a mai adaugat Razvan Rotaru.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.