Proiectul privind Legea familiei, initiat de Codrin Scutaru, va intra in dezbatere in Parlament
Social

Proiectul privind Legea familiei, initiat de Codrin Scutaru, va intra in dezbatere in Parlament

O nouă lege dedicată protecţiei familiei va intra în dezbatere în Parlament, în perioada următoare. Proiectul este propus de Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, prin Legea familiei urmand a se unifica prevederile legale în baza cărora se acordă acum alocaţii, ajutoare sau alte drepturi unei familii.

Legea Familiei va conţine acele măsuri care pot veni în sprijinul familiei în ansamblu, dar şi a membrilor săi, acoperind cât mai multe din nevoile acestora. Noul proiect armonizează actualele prevederi legale care se referă la dezvoltarea familiei şi asistenţa socială. Beneficiile sunt importante dacă luăm în calcul simplificarea birocraţiei ori scăderea costurilor de implementare ale unor prevederi care implică mai multe instituţii.

Codrin Scutaru, la Bruxelles: Am constituit la Ministerul Muncii o comisie pentru stimularea natalitatii

Noua lege îi încurajează în principal pe tineri să îşi întemeieze o familie şi să aibă copii, oferindu-le anumite programe de dezvoltare şi consiliere. În plus, ei ar putea beneficia şi de pachete de servicii.

Sunt prevederi legate de reintroducerea alocaţiilor pentru nou-născuţi, de creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, dar şi de situaţii de abandon familial, pierderea unui părinte, boală.

Principala ţintă a unei legi a familiei este dezvoltarea clasei de mijloc, a populaţiei active, pentru a avea copii şi a-i creşte în ţară în condiţii cât mai decente.

Proiectul se referă inclusiv la situaţia persoanelor în vârstă în cadrul familiei extinse. În acest caz se propune implicarea în activităţi civice, extinderea programelor de servicii turistice tip „senior voyage”- în ţară şi străinătate, programe de training.

Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerul Muncii, a fost prezent în platoul Orei de Ştiri, pentru a dezbate proiectul noii legi. Puteţi urmări dezbaterea mai jos.

Articole asemănătoare

Consiliul National de Etica, revocat de Ministerul Educatiei

Lucy Ionesco

EXTRAGERI LOTO 21 NOIEMBRIE 2013: NOI REPORTURI LA 6 DIN 49, 5 DIN 40 SI JOKER

Bogdan

Universitatea Bucuresti contesta declaratia ministrului Educatiei si alocarea celor 3.000 de locuri/granturi de doctorat finantate de la bugetul de stat

Ioana Badulescu