Radu Mazare, pus cu botul pe labe! Portul Constanta a revenit la Ministerul Transporturilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 27, 2015 21:10

Radu Mazare, pus cu botul pe labe! Portul Constanta a revenit la Ministerul Transporturilor

Primarul de la malul marii, Radu Mazare, a ramas fara Portul Constanta. Adunarea Generala a Actionarilor de la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, intrunita in sedinta extraordinara la data de 23 ianuarie, a decis ca 20% din actiunile detinute de Consiliul Local sa revina la Ministerul Transporturilor. Astfel, in urma acestei decizii, toate actiunile companiei au revenit oficial proprietarului de drept, Ministerul Transporturilor.

Radu Mazare a reactionat la aceasta decizie, afirmand ca nu-l mai intereseaza Portul Constanta. „Portul nu ma mai intereseaza. Eu am renuntat. Nu mai vreau nici portul, nici nimic, numai sa ma lase in pace“, a declarat Radu Mazare.

Decizia a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, la sesizarea Avocatului Poporului, ca organismul Consiliul Local Constanta este actionar ilegal, neavand calitatea de a detine patrimoniu. Astfel, invocand acest viciu de forma, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la propunerea senatorului PDL de Constanta, Christian Gigi Chiru, a reusit sa convinga judecatorii CCR ca hotararea este lovita de nulitate.

HotWeek.ro iti recomanda si: Sorin Oprescu si Radu Mazare au preluat CET-urile din Bucuresti si Constanta

Pachetul de 20% din actiunile Portului Constanta, aflat in topul profitabilitatii companiilor de stat, a fost astfel returnat oficial, la 23 ianuarie, Ministerului Transporturilor. Prin aceasta decizie, Consiliul Local Constanta pierde aproximativ 2,5 milioane de euro, pe care le incasa anual din actiunile APMC.

Structura actionariatului Companiei Nationale a Administratiei Porturilor Maritime Constanta va fi urmatoarea: Ministerul Transporturilor – 80%, iar Fondul Proprietatea – 20%.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.