12.1 C
România
25 septembrie 2021
DIICOT cerceteaza Abdicarea Regelui Mihai din 30 Decembrie 1947
Breaking News

Regele Mihai isi aniverseaza astazi ziua de nastere la resedinta sa din Elvetia. La implinirea varstei de 96 de ani, alaturi ii va fi principesa Sofia

Regele Mihai isi aniverseaza, miercuri, ziua de nastere la resedinta sa din Elvetia. Majestatea sa va fi sarbatorita de familia regala la implinirea varstei de 96 de ani intr-un cadru privat, alaturi de principesa Sofia. In numele regelui Mihai I, principesa Margareta, Custodele Coroanei, va decora, in Sala Tronului a Palatului Regal din Bucuresti o serie de personalitati si colaboratori ai Casei Regale din tara si de peste hotare. Alaturi de principesa Margareta se vor afla principele Radu si principesa Maria.

„Miercuri, 25 octombrie 2017, majestatea sa va fi sarbatorita de familia regala la implinirea varstei de 96 de ani. Regele Mihai va aniversa ziua de nastere in cadru privat, la resedinta din Elvetia, alaturi de principesa Sofia.

Majestatea sa se afla in continuare sub atenta supraveghere a personalului medical de diverse specialitati, precum si in prezenta unor membri ai Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia, si a doua maici ortodoxe”, informeaza Casa Regala a Romaniei.

De asemenea, Ateneul Roman va gazdui, in aceeasi seara, incepand cu ora 19:00, cea de-a zece editie a concertului anual de binefacere organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea si al Reginei Elena, Principesa a Greciei, Regele Mihai I implineste, astazi, varsta de 96 de ani. Familia Regala a anuntat ca Majestatea Sa va sarbatori in cadru privat, alaturi de Principesa Sofia, la resedinta sa din Elvetia, iar in Romania vor fi organizate o serie de evenimente: „Majestatea Sa se afla in continuare sub atenta supraveghere a personalului medical de diverse specialitati, precum si in prezenta unor membri ai Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia, si a doua maici ortodoxe”, precizeaza Casa Regala.

In numele Majestatii Sale Regelui Mihai I, principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei, va decora, in Sala Tronului a Palatului Regal din Bucuresti, astazi, la ora 17.00, o serie de personalitati si colaboratori ai Casei Majestatii Sale Regelui din tara noastra si de peste hotare. Alaturi de Principesa Mostenitoare se vor afla Principele Radu si Principesa Maria.

In aceasta seara, Ateneul Roman va gazdui, incepand cu ora 19.00, cea de-a zecea editie a concertului anual de binefacere organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Concertul va fi oferit de violonistul Remus Azoitei, pianista Alexandra Dariescu si tenorul Teodor Ilincai, alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite in beneficiul programului Tinere Talente, prin intermediul caruia Fundatia ofera burse de studiu tinerilor artisti aflati in situatii materiale dificile. Anul acesta, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aniverseaza zece ani dedicati tinerelor talente, trei sute de burse oferite si peste 1,2 milioane de euro investiti in viitorul cultural al Romaniei.

Mihai I a fost regele României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Este unul dintre puținii foști șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Stiri pe aceeasi tema

Kovesi, reactie dupa ce a fost validata ca procuror sef european: Votul de azi este o reusita a tuturor romanilor care au sustinut lupta anticoruptie

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi explica ce se va intampla daca OUG privind interceptarile va fi respinsa in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. UPDATE prezenta la vot. Romania isi alege presedintele pentru urmatorii 5 ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult