9.2 C
România
22 septembrie 2021
REZIDENTIAT 2016
Social

REZIDENTIAT 2016. Examenul de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016, cu subiecte unice si clasificare unica pe loc si post

REZIDENTIAT 2016. Examenul de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016 se va desfasura in baza unei metodologii de concurs cu subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post. La concursul de Rezidentiat din acest an, Ministerul Sanatatii a introdus specialitati noi, respectiv cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

REZIDENTIAT 2016. Ministerul Sanatatii a anuntat, recent, ca metodologia de concurs pentru concursul de Rezidentiat 2016 va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui concurs cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat.

REZIDENTIAT 2016. LOCURI SI POSTURI DISPONIBILE

UPDATE: Lista locurilor si posturilor scoase la concurs pentru concursul de Rezidentiat din 20 noiembrie poate fi consultata aici.

Lista locurilor si posturilor disponibile la concursul de Rezidentiat 2016 va fi publicata de oficialii din Ministerul Sanatatii pana cel tarziu la data de 14 Octombrie pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro. Candidatii la Rezidentiat 2016 se vor putea inscrie in perioada 14 Octombrie – 28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Directiilor de Sanatate Publica judetene si a Municipiului Bucuresti.

CUM SE DESFASOARA CONCURSUL DE REZIDENTIAT 2016

Rezultatele concursului national de Rezidentiat 2016 se confirma prin ordin al ministrului Sanatatii. Candidatii care in urma concursului nu aleg loc sau post in una din specialitatile medicale publicate la concurs, se confirma medici rezidenti medicina de familie si sustin examen de medic specialist in specialitatea mentionata dupa totalizarea a 3 ani de pregatire efectuata in calitate de medic rezident.

Iti recomandam si: Medicii anestezisti vor sa renunte la statutul de angajati si sa-si negocieze contractele singuri. Ce impact va avea pentru spitale si pacienti o astfel de schimbare

REZIDENTIAT 2016. Anunt privind bibliografia pentru rezidentiat – Ministerul Sanatatii

Concursul national de REZIDENTIAT 2016 se poate desfasura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si universitatile de medicina si farmacie.

La acest concurs se pot prezenta absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara si farmacie.

Pentru inscrierea la concursurile nationale de rezidentiat se percepe o taxa, al carei cuantum se stabileste prin ordin al ministrului Sanatatii.

REZIDENTIAT 2016. MEDICINA DENTARA – FARMACIE

Pentru Domeniul medicina dentara si Domeniul farmacie – tematica si bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea 15.11.2015.

REZIDENTIAT 2016. MEDICINA

Ministerul Sanatatii a adus o serie de modificari la domeniul Medicina in tematica si bibliografie, fata de sesiunea de Rezidentiat de anul trecut.

Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala.

Specialitatile si durata pregatirii prin rezidentiat se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii, cu respectarea duratelor minime de pregatire prevazute de normele comunitare pentru specialitatile medicale si medico-dentare care se recunosc automat intre statele membre UE.

Rezidentiatul cuprinde instruire teoretica si practica pe durata 3 pana la 7 ani, in functie de specialitate si se organizeaza pe domeniile medicina , medicina dentara si farmacie, in regim de programe cu timp integral, in formele pe loc si pe post.

In cazul specialitatii medicina de familie se poate organiza si rezidentiat in regim de program cu timp partial, cu durata de 5 ani.

Incepand cu anul 2016, concursul national de REZIDENTIAT se organizeaza anual de regula in trimestrul IV si se poate desfasura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si universitatile de medicina si farmacie.

REZIDENTIAT 2016. ADMITEREA IN REZIDENTIATUL PE POST

Admiterea in rezidentiatul pe post se face prin concurs national organizat de Ministerul Sanatatii concomitent cu concursul de rezidentiat pe loc, de regula in trimestrul IV al fiecarui an.

Unitatile si specialitatile pentru care se organizeaza rezidentiat pe post se stabilesc in functie de numarul de posturi solicitate de unitatile sanitare publice, precum si de ministerele cu retea sanitara proprie, in specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, si se aproba anual prin ordin al ministrului sanatatii.

REZIDENTIAT: Cum ar invata rectorul UMF Timisoara pentru concursul de rezidentiat

Medicii, obligati prin lege sa faca garzi suplimentare! Guvernul rectifica organizarea garzilor, doar universitarii si sefii de spitale vor fi avantajati

pentru spitalele clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice rezidentiatul pe post se poate organiza in limita a maxim 25% din posturile vacante de medic, medic dentist sau farmacist din unitatea sanitara publica interesata, stabilita cu respectarea normativelor de personal in vigoare . Lista specialitatilor pentru care se organizeaza concurs de rezidentiat pe post in aceste unitati se aproba anual prin ordin al ministrului Sanatatii.

Pentru spitalele judetene rezidentiatul pe post se poate organiza in limita a maxim 35% din posturile vacante de medic, medic dentist sau farmacist din unitatea sanitara publica interesata, stabilita cu respectarea normativelor de personal in vigoare.

Rezidentii care ocupa prin concurs posturile pentru care se organizeaza rezidentiat pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica care a publicat postul respectiv si un act aditional la contractul individual de munca prin care se prevede obligatia de a lucra la aceasta unitate sanitara un numar de ani egal cu durata corespunzatoare pregatirii in rezidentiat, dupa obtinerea titlului de specialist.

Nerespectarea de catre salariat a obligatiei asumate il obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, respectiv a cheltuielilor de personal pe perioada pregatirii in rezidentiat, precum si la restituirea primei de instalare, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului aditional la contractul individual de munca.

Detalii puteti gasi pe site-ul oficial rezidentiat.ms.ro sau pe site-ul Televiziunea Medicala.

Stiri pe aceeasi tema

Accident in Bucuresti, pe Soseaua Mihai Bravu. Circulatia tramvaielor a fost blocata

Cristiana Petrariu Bota

Proiect Casa Nationala de Asigurari de Sanatate: Cei care refuza cardul de sanatate sunt obligati sa prezinte adeverinta de asigurat

Bogdan

Au fost confirmate doua noi cazuri de coronavirus in Romania, in Timisoara si Cluj. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult