Rezultatul alegerilor din Marea Britanie, dezastruos pentru laburisti. Jeremy Corbyn si-a cerut scuze de la alegatorii sai

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2019 14:05

Rezultatul alegerilor din Marea Britanie, dezastruos pentru laburisti. Jeremy Corbyn si-a cerut scuze de la alegatorii sai

Greaua infrangere a laburistilor la alegerile parlamentare din Marea Britanie a creat o unda de soc in randul alegatorilor acestei formatiuni politice, iar liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, s-a simtit dator sa prezinte scuze intr-o scrisoare publica publicata duminica de presa britanica. Corbyn a cerut scuze alegatorilor sai pentru rezultatul foarte prost obtinut de partidul sau la alegerile legislative desfasurate joi in Marea Britanie, dar in acelasi timp a aparat programul Partidului Laburist, informeaza AFP.

“Imi pare rau ca nu am fost la inaltime si imi asum responsabilitatea”, a declarat Corbyn intr-o scrisoare deschisa publicata de Sunday Mirror. Dupa anuntarea rezultatelor la alegerile legislative anticipate, Jeremy Corbyn s-a declarat “foarte dezamagit” si a anuntat ca nu va “conduce partidul la urmatoarele alegeri”. 

Amintim ca Partidul Laburist a inregistrat o infrangere zdrobitoare la alegerile parlamentare anticipate de joi. Partidul Conservator a trecut pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale.

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a obtinut 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor, conform rezultatelor finale. Conservatorii si-au asigurat astfel o majoritate confortabila peste pragul de 326 de mandate, iar Partidul Laburist ramane in opozitie dupa ce a inregistrat un esec notabil, obtinand 203 mandate, cu 59 mai putine fata de precedentul legislativ, in timp ce Partidul Conservator si-a sporit numarul mandatelor cu 48.

“Nu voi ezita sa o spun: rezultatul a fost o lovitura dura pentru toti cei care au cu disperare nevoie de o adevarata schimbare in tara noastra”, a estimat Jeremy Corbyn, foarte de stanga, in scrisoarea sa deschisa.

Jeremy Corbyn, 70 de ani, a dat asigurari ca partidul sau “va trage invataminte din aceasta infrangere”, promitand in special sa-i “asculte mai bine pe alegatorii traditionali ai Partidului Laburist pe care el i-a pierdut in comunitatile muncitoresti”. “Acest partid exista pentru a-i reprezenta. Vom recastiga increderea lor”, a dat el asigurari.

Liderul laburistilor, reales pentru a doua oara in circumscriptia sa londoneza din Islington North, a aparat cu toate acestea vechiul program de care el s-a declarat “mandru”.

“Asupra austeritatii, inegalitatilor, urgentei climatice, noi am castigat si condus dezbaterea”, a estimat el in The Guardian. “Nu exista indoiala, propunerile noastre sunt populare. Problema este mai degraba ‘Cum vom putea noi reusi pe viitor acolo unde am esuat?”, a subliniat el.

Dupa anuntarea rezultatelor, Jeremy Corbyn a declarat ca este “foarte dezamagit” si ca nu va “conduce partidul la urmatoarele alegeri”, subliniind totodata ca doreste ca partidul sau sa inceapa ”sa reflecteze asupra rezultatului alegerilor si a viitorului politic”, in contextul in care laburistii au suferit o infrangere grea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.