Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras, salvamontistii au fost deja chemati de doua grupuri de turisti

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 7, 2018 11:30

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras, salvamontistii au fost deja chemati de doua grupuri de turisti

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras, avertizeaza Centrul Meteorologic Transilvania. De precizat ca pana acum au fost deja mai multe avalanse, iar doua grupuri de turisti au fost deja surprinse de valurile de zapada, fiind necesara interventia salvamontistilor.

În Munţii Bucegi şi Făgăraş se menţine in continuare riscul de producere a avalanşelor la altitudini de peste 1.800 de metri. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud, la Bâlea Lac zăpada depăşea, ieri, 120 de centimetri.

În zonă au fost peste 10 avalanşe, iar salvamontiştii au fost chemaţi de două grupuri de turişti, unul de 15 persoane şi altul de 7, pentru a-i ajuta să coboare în siguranţă.

Din primul grup, doi turişti au fost prinşi sub avalanşă, dar au fost salvaţi la timp. Avalansa s-a produs sambata, în jurul prânzului, în Munţii Făgăraş. O femeie a fost rănită la şold şi are probleme de deplasare, iar cealaltă persoană este în afara pericolului.

Cei doi au fost evacuaţi cu un elicopter SMURD. Acestia făceau parte dintr-un grup de aproximativ 15 persoane. La faţa locului au fost trimişi salvamontişti din Sibiu şi Argeş pentru a ajuta şi restul turiştilor să coboare în siguranţă. Salvamontiştii avertizează că temperaturile ridicate de ieri şi de astăzi favorizeză producerea avalanşelor în majoritatea masivelor din ţară.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora