Romanii din diaspora stau la cozi uriase pentru a vota la alegerile europarlamentare si la referendumul pe justitie. Probleme la consulatul Romaniei din Munchen

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 26, 2019 15:26

Romanii din diaspora stau la cozi uriase pentru a vota la alegerile europarlamentare si la referendumul pe justitie. Probleme la consulatul Romaniei din Munchen

Romanii din diaspora stau la cozi uriase pentru a vota la alegerile europarlamentare si la referendumul pe justitie. Oamenii nu s-au lasat speriati nici de ploi, nici de vant, nici de timpii mari de asteptare sau de micile probleme aparute cu sistemul digital de vot. Cele mai mari cozi sunt la sectiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie si Belgia.

Multi au spus ca se incearca incetinirea votului, ca sunt putine stampile de vot si ca s-au terminat buletinele de vot pentru referendumul pe justitie.

Peste o mie de oameni asteaptau in jurul orei 12 sa voteze la consulatul Romaniei din Munchen. Potrivit G4Media, alegatorii asteapta de ore intregi sa voteze, insa procesul merge foarte lent.

”Coada este din cauza lipsei de organizare, care nu permite o intrare ordonata. Sunt numai 8 cabine de vot la cateva mii de votanti. Se pare ca s-a dublat coada, fata de cand m-am asezat eu, la ora 9. Deja sunt 5 ore de cand stau si mai dureaza”, a declarat pentru G4Media.ro un alegator din Munchen.

Cozi s-au format in multe orase europene. In Roma, si mai multi oameni asteptau in fata Ambasadei Romaniei, in ciuda ploii.

La Milano, Torino, Stratford, Paris, Eindhoven, Koln, Vicenza, Copenhaga, Dublin, Viena, Madrid, Londra, Zurich, Praga, Aarhus, Graz, Berlin, Nuerenberg, Haga, Luxembourg situatia este asemanatoare.

Sursa foto: G4Media.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.