ROTLD a introdus numele de domenii .ro cu diacritice

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 14, 2015 22:27

ROTLD a introdus numele de domenii .ro cu diacritice

ROTLD informeaza ca incepand cu data de 3 iunie 2015, sistemul de inregistrare a numelor de domenii .ro permite folosirea caracterelor diacritice. Astfel, de la inceputul lunii iunie internautii au posibilitatea de a rezerva si inregistra domenii .ro care contin caracterele ă â î ș ț.

Aceasta actualizare are la baza alinierea la standardele internationale, dar si solicitarile primite de-a lungul anilor in vederea introducerii posibilitatii de inregistrare a domeniilor .ro cu diacritice, potrivit ROTLD.

Instalarea versiunii noi a software-ului pentru sistemul de inregistrare a domeniilor se va realiza in decurs de circa 2 ore, in data de 2 iunie 2015, de la ora 23:00, timp in care nu se vor putea inregistra nume de domenii.

De asemenea, vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Potrivit RoTLD, accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ”.ro” nu va fi afectat.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.