Sansele demiterii lui Donald Trump s-au dublat dupa destituirea directorului FBI

Delia Ion
By Delia Ion mai 11, 2017 11:10

Sansele demiterii lui Donald Trump s-au dublat dupa destituirea directorului FBI

Decizia presedintelui american Donald Trump de a-l destitui pe James Comey din functia de director FBI nu a ramsa fara ecouri in lumea politica de la Washington. Si mai interesant este insa faptul ca dupa aceasta miscare, tot mai multi politologi cred ca in sansele ca Donald Trump sa fie destituit inainte de a-si termina mandatul pe care l-a preluat la finalul anului trecut.

Casele de pariuri si in special pariorii in cautare de mize speciale au reactionat imediat la demiterea directorului FBI. Numarul pariorilor care au mizat pe inceperea unei proceduri parlamentare de destituirea  presedintelui SUA a crescut simtitor.

Lewis Davey, purtator de cuvant al casei de pariuri Paddy Power, unul dintre cei mai iportanti jucatori de profil din Marea Braitanie, a declarat ca sansele destituirii lui Dinald Trump au crescut simtitor, de la 33% al finalul saptamanii trecute, la 60% miercuri.

„Nu s-a atins niciodata pana acum o astfel de probabilitate de <<impeachment>> a lui Trump in primul sau mandat”, a comentat el.

Donald Trump se confrunta cu un val de critici dupa demiterea marti a lui James Comey, care superviza in special ancheta privind posibilele contacte ale echipei de campanie a miliardarul republican cu autoritatile ruse in timpul campaniei electorale de anul trecut.

Aceasta destituire a trezit amintirea deciziei luate in 1973 de presedintele Richard Nixon de a-l revoca pe procurorul special insarcinat cu ancheta asupra scandalului Watergate. Un an mai tarziu, Nixon avea sa dimisioneze in fata certitudinii ca va fi destituit de catre Congres.

Paralela nu a scapat anumitor pariori. Unul dintre ei era astfel pregatit sa mizeze 129.000 de dolari pe o demisie fortata a lui Trump in acest an, chiar daca pariul sau nu si-a gasit un partener, a indicat Naomi Totten de la site-ul britanic Betfair.

In orele care au urmat concedierii lui Comey, probabilitatea plecarii presedintelui american in timpul anului a crescut de altfel de la 10% la 25%, a adaugat ea.

Nimic nu probeaza totusi ca pariurile ar avea baze solide, noteaza AFP.

Pariurile online sunt foarte rar autorizate in SUA, aceste probabilitati nereflectand decat foarte vag opiniile americanilor.

Faptul ca republicanii se afla la conducerea celor doua camere ale Congresului face de altfel putin probabila o procedura de destituire a presedintelui care apartine acestui partid.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.