Savatie Bastovoi si Tatiana Tibuleac, scriitori din Rep. Moldova, vor reprezenta Romania la Salonul Cartii de la Paris

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 10, 2018 12:35

Savatie Bastovoi si Tatiana Tibuleac, scriitori din Rep. Moldova, vor reprezenta Romania la Salonul Cartii de la Paris

Doi scriitori din Republica Moldova vor reprezenta România la Salonul Cartii de la Paris. Este vorba de Savatie Baștovoi, cu romanul “Învățăturile unei prostituate bătrîne către fiul său handicapat” și Tatiana Țîbuleac, cu romanul “Vara în care mama a avut ochii verzi”.

Savatie Baștovoi a mai reprezentat literatura română la Salonul de carte de la Paris în 2013, atunci cînd România a fost țară invitată de onoare. În 2013 Salonul a fost vizitat de peste 200.000 de oameni.

România va fi prezentă la ediția din acest an a Livre Paris/Salonului cărții de la Paris, desfășurată între 16 și 19 martie 2018, cu un stand și cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Logo-ul participării românești de anul acesta la Livre Paris este Roumanie, comme vous ne l’avez jamais lue“/ „România, așa cum nu aţi mai citit-o“.

Afla aici mai multe detalii despre Salonul Cartii de la Paris

Peste 50 de titluri recente, precum și traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul ICR, vor fi prezentate la Salonul Cărții de la Paris. Programul standului prevede 22 de evenimente, la care vor participa scriitori, traducători, editori, diplomați, dintre care 15 invitați din România.

Anul acesta, la Livre Paris 2018, Rusia este țară invitată de onoare. Aflat la cea de-a 38-a ediție, Salonul Cărții de la Paris a fost creat în 1981. În 2016, Salon du Livre a devenit Livre Paris, dedicat profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din lume, deschis totodată publicului larg. Cu un total de 1.200 de expozanți din peste 50 de ţări, cu 3.000 de autori prezenți la peste 800 evenimente și un număr estimat de 150.000 de vizitatori, salonul de la Porte de Versailles se bucură de o maximă vizibilitate în media franceze.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.