Sebastian Ghita ramane sub control judiciar, au decis procurorii DNA Ploiesti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 14, 2015 15:14

Sebastian Ghita ramane sub control judiciar, au decis procurorii DNA Ploiesti

Sebastian Ghita ramane sub control judiciar, au decis, vineri, procurorii de la DNA Ploiesti, care au prelungit practic masura controlului judiciar fata de deputat in dosarul “Hertanu”, in care este urmarit pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene.

Tot vineri sunt asteptati sa se prezinte in fata procurorilor si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma.

Cei patru sunt urmariti penal sub control judiciar in dosarul de deturnare de fonduri europene in cadrul lucrarilor de extindere a canalizarii din orasul prahovean Comarnic. Lucrarile se desfasoara in cadrul unui proiect mai mare cu finantare europeana a carui valoare totala este de aproximativ 200 de milioane de euro.

Sebastian Ghiţă s-a prezentat la DNA Ploiesti în jurul orei 10.30, iar la scurt timp deputatul a iesit si le-a spus jurnaliştilor că DNA a prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul său, fiind păstrate toate interdicţiile impuse în cadrul acestei măsuri, inclusiv aceea de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu premierul Victor Ponta.

Sebastian Ghiţă a mai spus la iesirea de la DNA, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că nu are nicio legătură cu decizia firmei Teamnet de a pune la dispoziţia autorităţilor o dronă care să caute planorul dispărut săptămâna trecută, Ghiţă precizând că este mândru de ce a reuşit să facă această firmă după ce el s-a retras din ea.

In opinia lui Sebastian Ghita, el nu are legătură nici cu activitatea firmei Asesoft.

La sediul DNA Ploieşti au venit si deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, care este preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, dar care nu are voie să îşi exercite atribuţiile pe perioada controlului judiciar.

Cei doi se află de asemenea sub control judiciar si, cel mai probabil, procurorii vor dispune şi în cazul lor prelungirea măsurii preventive.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.