Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bucuresti: Suntem ingrijorati de agresivitatea Rusiei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 9, 2017 10:58

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bucuresti: Suntem ingrijorati de agresivitatea Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni, la Adunarea Generala a NATO de la Bucuresti, ca organizatia Nord-Atlantica este ingrijorata de „agresiunea Rusiei”. Discursul lui Stoltenberg a avut loc dupa cel al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, cu care are dealtfel programata o intalnire la Palatul Cotroceni in jurul pranzului.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat in Parlamentul de la Bucuresti că Organizaţia Nord-Atlantică este îngrijorată de agresivitatea Rusiei si de lipsa de transparenta a exercitiilor militare din acest an. „Rusia este vecina noastra, nu vrem sa izolam Rusia. NATO nu doreste un nou razboi rece. Dorim sa imbratisam transparenta si predictibilitatea care sunt in interesul tuturor”, a spus oficialul NATO.

Stoltenberg a amintit, în cadrul discursului său în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, că flancul estic al NATO va fi întărit, dar a precizat şi că „suntem îngrijoraţi de agresivitatea Rusiei”, la punctele pozitive vorbind despre faptul că ISIS a început să piardă teren.

Stoltenberg a adaugat ca Alianta isi tine promisiunile si se adapteaza la un nou mediu in ceea ce priveste securitatea.

Bucureștiul este luni în centrul atenției internaționale. Liderii NATO participă la finalul Adunării Parlamentare a Alianței Nord Atlantice. Dimineata, președintele Klaus Iohannis a spus, din nou, că NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia şi că este nevoie de întărirea parteneriatului trans-atlantic. Totodata, Iohannis a adaugat ca prezenta NATO pe flancul estic, in special la Marea Neagra, trebuie intarita.

Responsabilul NATO se va întâlni cu cele mai înalte oficialităţi ale statului român, inclusiv cu preledintele României, Klaus Iohannis, şi cu premierul Mihai Tudose.

Jens Stoltenberg va vizita tot luni, 9 octombrie, Brigada Multinaţională NATO Sud-Est de la Craiova.

Iti recomandam si: Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bucuresti: Suntem ingrijorati de agresivitatea Rusiei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se intalneste cu presedintele Iohannis, cu premierul si cu ministrul Apararii

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.