Sefa Directiei IT din ANAF, Anda Ancuta Macovei, retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 5, 2017 22:21

Sefa Directiei IT din ANAF, Anda Ancuta Macovei, retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita

Sefa Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Anda Ancuta Macovei, a fost retinuta joi de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita. Sefa directiei IT din ANAF ar fi primit mita in valoare de 1 milion de euro.  

Procurorii o suspecteaza pe Anda Ancuta Macovei ca, in anul 2010, cand era director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, „a pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente”.

Din suma ceruta, Anda Ancuta Macovei ar fi primit, in perioada 2010 – 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, suma totala de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare.

La data de 6 octombrie 2017, inculpata urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.