Sentinta in dosarul retrocedarilor facute de Radu Mazare a fost amanata pentru data de 14 iunie

Delia Ion
By Delia Ion mai 31, 2017 13:32

Sentinta in dosarul retrocedarilor facute de Radu Mazare a fost amanata pentru data de 14 iunie

Radu Mazare, fostul edil al municipiului Constanta, mai are de asteptat inca doua saptamani pana a-si afla sentinta in dosarul in care a fost acuzat de retrocedarea ilegala a unii terenuri din jurul Constantei si a unor plaje din statiunea Mamaia. 

Decizia finala ar fi trebuit sa se dea azi insa magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amant pana pe data de 14 iunie verdictul. Este a cincea oara cand se amana o decizie in acest dosar in care este acuzat Radu Mazare, unul dintre cei mai controversati primari din istoria post-decembrista a Romaniei. Este de mentionat faptul ca dezbaterile in dosarul retrocedarilor facute de Mazare s-au incheiat inca din data de 7 aprilie

La ultimul termen al procesului, Radu Mazare a spus ca spera ca „expunerea media” si „incarcatura publica a procesului maraton” sa nu afecteze solutia data de catre magistrati.

Avocatii lui Radu Mazare au cerut achitarea acestuia, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de reprezentantii Consiliului Local Constanta, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului.

Procurorii DNA au cerut instantei sa dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazare, pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea, iar pentru alti inculpati au solicitat sa se constate incetarea procesului penal pe motiv ca faptele s-au prescris, in conditiile in care acest dosar se judeca de aproape noua ani.

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.