Senzor de 250 MP de la Canon care permite distingerea scrisului de pe un avion aflat la 18 km distanta
IT/Stiinta

Senzor de 250 MP de la Canon care permite distingerea scrisului de pe un avion aflat la 18 km distanta

Canon a dezvoltat un senzor de 250 MP cu care se poate distinge scrisul de un avion aflat de la 18 km distanta. Potrivit hotnews.ro, care citeaza presa de specialitate, senzorul CMOS de marime APS-H (aproximativ 29,2 x 20,2 mm) incorporeaza aproximativ 250 de milioane de pixeli (19.580 x 12.600 de pixeli), fiind cel mai mare numar de pixeli din lume pentru un senzor CMOS cu dimensiuni mai mici decat un senzor full-frame de 35 mm.

Senzorul permite filmarea video cu un numar ultra-ridicat de pixeli, la o viteza de cinci cadre pe secunda. Odata instalat intr-o camera foto, noul senzor a reusit sa surprinda imagini care au permis distingerea scrisului de pe un avion zburand la o distanta de aproximativ 18 km de locatia din care s-a facut fotografia.

In cazul senzorilor CMOS, cresterea numarului de pixeli are ca rezultat cresterea volumului semnalului, ceea ce poate cauza probleme precum intarzieri ale semnalului si usoare discrepante de sincronizare. Insa, in ciuda numarului exceptional de mare de pixeli, noul senzor CMOS elaborat de Canon obtine o viteza ultra-ridicata de citire a semnalului, de 1,25 miliarde de pixeli pe secunda – o reusita posibila datorita unor progrese precum miniaturizarea circuitelor si tehnologia imbunatatita de procesare a semnalului. Prin urmare, senzorul permite filmarea video cu un numar ultra-ridicat de pixeli, la o viteza de cinci cadre pe secunda.

Inregistrarile video surprinse de camera dotata cu senzorul CMOS de aproximativ 250 de megapixeli au atins un nivel al rezolutiei de aproximativ 125 de ori mai mare decat Full HD (1.920 x 1.080 pixeli) si de aproximativ 30 de ori mai mare decat 4K (3.840 x 2.160 pixeli).

Canon ia in considerare aplicatiile acestei tehnologii in domeniul instrumentelor specializate de supraveghere si prevenirea infractiunilor, al instrumentelor de masurare de rezolutie ultra-inalta si altor echipamente industriale, precum si in domeniul exprimarii vizuale.

Stiri pe aceeasi tema

Orange 4G acopera intreaga piata de la nivelul urban

Delia Ion

Primul smartphone implantat in piele. Future skin smartphone. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Alexa a fost actualizata de Amazon. Acum se concentreaza pe feminism si diversitate intr-un mod adecvat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult