Sir Alan Duncan devine al doilea membru al Cabinetului May care renunta la mandat inainte ca Boris Johnson sa preia guvernarea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 22, 2019 17:14

Sir Alan Duncan devine al doilea membru al Cabinetului May care renunta la mandat inainte ca Boris Johnson sa preia guvernarea

Sir Alan Duncan, ministrul britanic de stat pentru Europa si Americi, a demisionat, luni, pe fondul preluarii sefiei guvernului de catre Boris Johnson, care a declarat ca sustine iesirea Regatului Unit din UE pe 31 octombrie, chiar si in lipsa unui acord, informeaza agentia Reuters. 

Astfel, el devine al doilea membru al Guvernului May care renunta la mandat inainte ca premierul demisionar din Marea Britanie sa paraseasca Downing Street. Margot James, secretar de stat in Ministerul Culturii, si-a anuntat demisia, joia trecuta, invocand potentialul impact al unui Brexit fara acord asupra organizatiilor de afaceri.

„E tragic ca, tocmai cand puteam sa fim forta intelectuala si politica dominanta in Europa si dincolo de ea, trebuie sa ne petrecem fiecare zi lucrand sub norul intunecat al Brexitului”, a scris Duncan, in scrisoarea de demisie adresata Theresei May, care a fost postata si pe Twitter.

Ba mai mult, chiar si Philip Hammond, ministrul britanic al Finantelor, a indicat ca prefera sa demisioneze decat sa fie demis de Boris Johnson, angajandu-se sa lupte in parlament alaturi de alti legislatori pentru a impiedica o iesire „dezordonata” a Regatului Unit din UE.

Chiar si David Gauke, ministrul Justitiei, si Rory Stewart, cel insarcinat cu dezvoltarea internationala, iau in calcul plecare din guvern odata cu instalarea lui Boris Johnson, nota The Times preluat de Agerpres.

Boris Johnson pare sa se indrepte catre o victorie neta in cursa pentru presedintia Partidului Conservator si automat pentru succesiunea Theresei May in fruntea guvernului. Rezultatele votului prin corespondenta al celor aproximativ 160.000 de membri ai partidului, vot ce se incheie luni, 22 iulie, urmeaza sa fie anuntate marti, urmatorul sef al executivului putandu-si prelua atributiile miercuri, aminteste publicatia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.