Sorin Grindeanu incantat ca econmia nationala a crescut mai mult decat prevedeau analistii

Delia Ion
By Delia Ion mai 16, 2017 19:53

Sorin Grindeanu incantat ca econmia nationala a crescut mai mult decat prevedeau analistii

Sorin Grindeanu, premierul Romaniei, a reactionat pozitiv cu ocazia aparitiei datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) care confirma ca economia romaneasca a crescut in primele patru luni ale acestui an vu 5,7% fata de aceeasi perioada a lui 2016, mai mult decat se asteptau majoritatea analistilor economici.

Intr-o postare pe propria pagina de socializare, Grindeanu isi exprima increderea ca dezvoltarea inregistrata de tara noastra nu va ramane doar la stadiul de cifre ci se va resimti cat mai repede si in calitatea vietii cetatenilor.

„O veste extraordinara pentru Romania! Economia a crescut cu 5,7% in primul trimestru al lui 2017, fata de aceeasi perioada din 2016, cu mult peste estimarile initiale! Responsabilitatea noastra este ca aceasta crestere sa fie resimtita de toti romanii”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Economia romaneasca a crescut in primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie bruta, fata de aceeasi perioada din 2016, arata primele estimari publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), care depasesc sensibil prognozele analistilor.

In 2016, economia romaneasca a crescut cu 4,8%, cel mai inalt ritm de dupa 2008. In 2015, economia romaneasca a avansat cu 3,9%.

Pentru intregul an 2017, guvernul mizeaza pe o crestere economica de 5,2%, in timp ce institutiile internationale si cei mai multi analisti financiari estimeaza un ritm cuprins intre 4% si 4,5%.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.