SPANIA. Guvernul se intruneste de urgenta, dupa ce liderii Cataloniei au semnat o declaratie de independenta suspendata pentru negocieri cu guvernantii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 11, 2017 13:05

SPANIA. Guvernul se intruneste de urgenta, dupa ce liderii Cataloniei au semnat o declaratie de independenta suspendata pentru negocieri cu guvernantii

Guvernul Spaniei se va întruni de urgență miercuri, după ce liderii regiunii catalane au semnat o declarație de independență pe care au suspendat-o, cerând desfășurarea unor negocieri cu Guvernul central, transmite France 24.

Carles Puigdemont, liderul Cataloniei, a semnat, marți seara, alături de alți lideri regionali, o declarație de independență față de Spania, însă documentul nu va fi implementat în următoarele săptămâni pentru ca liderii regiunii catalane să poarte negocieri cu Guvernul spaniol.

Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a cerut ca Executivul să se întrunească de urgență la începutul zilei de miercuri pentru a decide pașii următori. Recent, Rajoy a promis să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a bloca independența regiunii catalane.

Imediat după ce mai mulți lideri catalani au semnat o declarație de independență, vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a declarat că Puigdemont este ”o persoană care nu știe unde se află, unde merge sau încotro vrea să se îndrepte”.

Carles Puigdemont, premierul Cataloniei, a afirmat, marţi seară, că regiunea şi-a „câştigat dreptul la independenţă” prin referendumul din 1 octombrie, dar a pledat pentru lansarea de negocieri constituţionale în următoarele săptămâni.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.