Subiectele de tip grila introduse la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 sunt de un populism excesiv. Nota 5 se ia pe nimic, sustine coordonatorul olimpicilor la Matematica

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 1, 2018 16:18

Subiectele de tip grila introduse la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 sunt de un populism excesiv. Nota 5 se ia pe nimic, sustine coordonatorul olimpicilor la Matematica

Radu Gologan, coordonatorul olimpicilor la Matematica, sustine ca testele grila la Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 sunt de un populism excesiv, nota 5 luandu-se practic pe nimic, potrivit edupedu.ro.

Subiectele de tip grila introduse de Ministerul Educatiei la examenele de anul acesta de Bacalaureat si Evaluare Nationala dau “dovada de-un populism excesiv, in asa fel incat nota 5 sa se ia practic pe nimic”.

Verdictul vine de la Radu Gologan, coordonatorul olimpicilor la Matematica, care a declarat pentru Edupedu.ro ca “e foarte potrivit ca o parte din examen sa fie test grila. Dar, prin felul in care a fost lansata ideea, e clar ca da dovada de-un populism excesiv”.

„Ce mai conteaza camerele de luat vederi, cand copiii sunt suficient de inteligenti ca sa isi faca semne pe degete cu numerele, ceea ce se intampla de foarte multe ori? Partea asta de examen s-a dus, nu poate sa mai fie evaluarea corecta. E un mod de a-i face pe copii sa obtina nota 5 foarte usor, daca are unul in clasa care se descurca binisor”, a spus Radu Gologan.

Din acest an, vor introduse si testele de tip grila la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Decizia s-ar justifica prin reducerea diferentelor intre notele obtinute initial la testari si cele rezultate dupa contestatii.

Testarea obiectiva presupune introducerea unor subiecte tip grila la unele materii de bacalaureat, spre exemplu romana, matematica si istorie.

Schimbarea nu este una radicala, nu se modifica programa, ci doar metoda de examinare, iar modificarea va fi in proportie de 40%.

In cazul altor discipline de bacalaureat, precum sociologia sau geografia, elevii aveau deja subiecte tip grila la care trebuiau sa raspunda, acestea erau doar in proportie de 30%, iar incepand de anul acesta vor fi in proportie de 40%.

In continuare, elevii vor avea de elaborat comentarii pe baza unor texte, deci acest lucru nu se modifica. Presedintele Centrului National de Examinare confirma decizia Ministerului Educatiei de a schimba Evaluarea Nationala si Bacalaureatul spune ca structura de baza a variantelor nu va fi modificata si ca toti itemii vor respecta ca si pana acum programa scolara.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.