Tariceanu, ALDE: Alegerile anticipate ar duce la o paralizie a institutiilor statului

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 4, 2015 14:58

Tariceanu, ALDE: Alegerile anticipate ar duce la o paralizie a institutiilor statului

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca alianta nu este de acord cu varianta alegerilor anticipate si va sustine o propunere de premier la consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis. In acelasi timp, liderul ALDE a facut apel la clasa politica sa ajunga cat mai repede la o majoritate care sa dea un premier si sa se incheie, astfel, cat mai repede criza politica.

Tariceanu este de parere ca declansarea alegerilor anticipate ar insemna o perioada de instabilitate si de blocaj la nivelul guvernului, in contextul in care pana la organizarea alegerilor anticipate, Guvernul nu poate lua decizii majore, precum cele refiritoare la buget sau la plata salariilor si pensiilor.

“Sunt solutii pentru o continuitate a Coalitiei. Este rolul presedintelui conform atributilor constitutionale sa declanseze consultarile cu partidele politice parlamentare, sa constate daca exista majoritate care se degaje un premier si as sugera sa incheiem aceasta situatie de criza politica majora”, a spus Tariceanu.

Daniel Constantin, ALDE: Nu sustinem alegerile anticipate, ar inseamna o instabilitate de 5-6 luni de zile

“Am observat diversele pozitionari ale partidelor politice, nu sunt de parere ca ar fi oportuna declansarea alegerilor anticipate pentru ca asta ar insemna o perioada de instabilitate si de blocaj la nivelul guvernului. Guvernul pana la organizarea alegerilor nu poate lua decizii majore, decat curente, suntem la finele anului, trebuie sa decidem bugetul pentru corecta functionare a institutiilor statului, plata salariilor si pensiilor, deci o solutie de alegeri anticipate ar duce pentru o lunga perioada de timp la o paralizie a institutiilor statului”, a mai spus Tariceanu, dupa sedinta coalitiei.

“Propunerea este de a nu merge pe o astfel de solutie, ci sa constatam o majoritate si sa incercam sa iesim din impasul politic in care ne aflam. Este important ca premierul interimar sa aiba si un sprijin politic. Nu e corect sa facem aceste propuneri publice inainte sa le discutam cu presedintele”, a adaugat copresedintele ALDE.

PSD nu vrea alegeri anticipate si va propune un nou premier la Cotroceni. Dragnea: Coalitia are majoritate in Parlament

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.