Traducatoarea Masa Dinescu, sotia poetului Mircea Dinescu, a murit la varsta de 58 de ani
Lifestyle

Traducatoarea Masa Dinescu, sotia poetului Mircea Dinescu, a murit la varsta de 58 de ani

Traducătoarea Maşa Dinescu, soţia poetului Mircea Dinescu (68 de ani), a murit pe 29 octombrie, la vârsta de 58 de ani. Maşa Dinescu a murit luni noapte, potrivit unui anunţ făcut de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“, unde era şefa Secretariatului literar.

Traducătoarea, care era grav bolnavă de mai multă vreme, va fi incinerată miercuri, 30 octombrie, la ora 14.00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

„Colectivul Teatrului Naţional Bucureşti anunţă cu tristeţe dispariţia prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Maşa Dinescu. A fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană“, se arată în mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii TNB.

Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, ambii specialişti în literatura rusă, Maşa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale ţării.

Mircea şi Maşa Dinescu erau împreună de aproape patru decenii şi au împreună doi copii, Irina şi Andrei. Fiica acestora este actriţă, în timp ce Andrei Dinescu are o formaţie şi cântă la 10 instrumente. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când poetul avea 30 de ani, iar Maşa 18 ani.

Despre povestea de dragoste dintre Mașa și Mircea Dinescu nu s-au spus prea multe, însă aceleași surse din cadrul familiei au declarat că a fost o iubire puternică între cei doi, iar din rodul dragostei lor au rezultat doi copii, Irina și Andrei. Cei doi au ales tot o carieră artistică, Irina fiind o cunoscută și apreciată actriță, în timp ce Andrei cântă într-o formație, scrie Libertatea.

Între Maşa şi Mircea Dinescu era o diferenţă de 11 ani, scriitorul cunoscându-şi soţia în jurul vârstei de 30 de ani.

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit.”, mărturisea scriitorul în paginile revistei Asul Verde.

Articole asemănătoare

Ziua Indragostitilor aduce un regal de jazz la Paris: Ramona Horvath – „Love for Jazz”

Lucy Ionesco

Russia Today va incepe sa emita in Franta din 2017

Lucy Ionesco

Guvernul vrea sa construiasca o noua sala de concerte in Bucuresti

Lucy Ionesco