Trump vrea sa inchida Loteria Vizelor: E un dezastru. Cei care castiga nu sunt cei mai buni, trebuie sa ne descotorosim de ea

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 7, 2018 17:13

Trump vrea sa inchida Loteria Vizelor: E un dezastru. Cei care castiga nu sunt cei mai buni, trebuie sa ne descotorosim de ea

Presedintele american Donald Trump vrea sa inchida Loteria Vizelor, pe care o considera un dezastru. “Cei care castiga nu sunt cei mai buni, trebuie sa ne descotorosim de ea”, a spus Trump, care iata ca nu renunta la planul sau de a inchide definitiv Loteria Vizelor, un program pe care l-a atacat virulent dupa atentatul de la New York, soldat cu 8 morti la sfarsitul anului trecut.

Într-o conferință de presă la Camp David, având alături cele mai importante figuri ale Partidului Republican, preşedintele american Donald Trump a caracterizat programul Loteria Vizelor drept un dezastru.

”Trebuie să scăpăm de Loteria Vizelor. Loteria e un dezastru. Nu ne trimit cei mai valoroşi oameni. Cei care câştigă nu sunt cei mai buni. Aşa că trebuie să ne descotorosim de Loteria Vizelor. Şi chiar cred că avem sprijin şi din partea democraţilor. Chiar sper că vom avea”, a spus Trump, citat de Digi24.

Ideea de a renunţa la Loteria Vizelor, prin care inclusiv românii au posibilitatea sa se stabileasca legal în Statele Unite, a apărut imediat după atacul terorist de la New York, din octombrie. Atunci, un bărbat din Uzbekistan, ajuns în America drept câştigător al unei vize, a intrat cu maşina pe o pistă pentru biciclişti şi a ucis opt oameni.

Anterior, Trump a anunțat că a dispus o consolidare a programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite.

Pentru a elimina programul de imigraţie e nevoie, însă, de avizul Congresului american.

Începând din anul 1995, circa 50.000 de persoane au primit viză de intrare în SUA prin acest program care a fost promovat de congresmanul Chuck Schumer, în prezent lider al minorității democrate din Senatul american. Prin intermediul acestui program, aproximativ 2.000 de români emigrează anual în Statele Unite.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.