Turcia ameninta Europa ca-i va trimite 15.000 de migranti pe luna: Te intreb daca ai curaj, Europa?

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 17, 2017 12:48

Turcia ameninta Europa ca-i va trimite 15.000 de migranti pe luna: Te intreb daca ai curaj, Europa?

Turcia mentine starea de tensiune cu Uniunea Europeana. Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, ameninta Europa ca-i va trimite 15.000 de migranti pe luna, declaratia fiind facuta in aceasta dimineata. Soylu a spus pe un ton extrem de ofensiv ca Turcia ar putea trimite 15.000 de migranti in Europa, amintind totodata ca nu poate construi un joc in aceasta regiune impotriva Turciei.

“Avem un acord de reprimire. Te intreb daca ai curaj, Europa? Daca vrei, noi putem sa-ti trimitem acei 15.000 de migranti pe care nu-i lasam sa plece in fiecare luna si sa te dam pe spate. Trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa construiesti un joc in aceasta regiune impotriva Turciei”, a declarat Soylu.

Suleyman Soylu a vorbit despre acordul de reprimire a migrantilor, semnat in urma cu aproape un an de catre Ankara si Bruxelles, care a pus capat valului migratoriu dinspre Turcia spre tarile UE. Potrivit documentului, autoritatile elene sunt obligate sa-i trimita inapoi pe coastele turce pe migrantii care incearca sa ajunga ilegal in tarile vestice si nordice ale Uniunii Europene.

La randul sau, presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, ieri, ca UE lanseaza o „cruciada” impotriva islamului, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a stabilit sa permita companiilor europene sa interzica angajatilor sa poarte simboluri religioase sau politice la locul de munca, inclusiv valul islamic.

Vezi si: Turcia acuza Uniunea Europeana ca a lansat o cruciada impotriva credinciosilor

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.