Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE, anunta Erdogan

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 18, 2017 00:20

Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE, anunta Erdogan

TURCIA – Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a adus in discutie posibilitatea organizarii unui referendum privind continuarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, la o zi dupa victoria sa la consultarea populara asupra extinderii prerogativelor sefului statului, relateaza AFP.

“Ne fac sa asteptam de 54 de ani la portile Uniunii Europene, nu-i asa? (…) Vom merge in fata poporului si vom asculta decizia sa”, a declarat Recep Tayyip Erdogan intr-un discurs virulent la palatul prezidential din Ankara, insa fara sa avanseze vreo data pentru o eventuala initiativa de acest fel.

Recep Tayyip Erdogan si-a adjudecat victoria la referendumul care ii permite sa-si extinda prerogativele si sa ramana in functie pana in anul 2029, in timp ce opozitia acuza fraude si anunta proteste prin vocea partidului CHP, care cere anularea rezultatelor votului.

Referendumul din Turcia presupune introducerea sistemului prezidenţial, situaţie care îi va permite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, acuzat de tendinţe autoritariste, să consolideze puterea şi să rămână în funcţie până în anul 2029.

TURCIA. Erdogan iese victorios la referendumul care ii permite sa-si extinda prerogativele si sa ramana in functie pana in 2029

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.