Turisti izolati in Muntii Parang, salvamontisti si jandarmi se afla in cautarea lor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2015 14:22

Turisti izolati in Muntii Parang, salvamontisti si jandarmi se afla in cautarea lor

Mai multe persoane au ramas izolate in Muntii Parang, luni, un turist a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a cere ajutor. Din primele informatii, ar fi vorba despre 40 de turisti care se intorceau de pe munte catre cabana unde erau cazati.

UPDATE: Salvamontistii si jandarmii i-a dus in siguranta pe cei 40 de salvamontisti rataciti in Parangul Mare. Un turist a intrat in soc hipotermic, un altul a avut un acces de panica, dar in prezent turistii sunt in afara oricarui pericol.

Turistii rataciti au trasnsmis repere la 112, insa vremea face dificila cautarea lor. O echipa de salvamontinsi (4 salvamontisti si 2 jandarmi) a plecat in cautarea turistilor.

Turistii au plecat pe un traseu spre Varful Carja, insa nu au anuntat ca pleaca. La aceasta ora ninge si este viscol in zona de creasta din Parang.

De precizat ca zona in care s-ar afla afla turistii este un traseu de creasta, fara cabane, marcat cu dunga rosie.

loading...

1 Comment

  1. Cristina noiembrie 30, 16:18

    Nu am ramas blocati. Aveam un GPS pentru ture de munte la noi si eram pe traseu marcat. Am cerut doar putin ajutor. Inorice caz, ne-am intors toti pe picioarele noastre pana in statiune in jurul orei 15.00

    Reply to this comment