0.1 C
România
28 noiembrie 2021
UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016
Examene

UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016

UMF Iasi a inceput inscrierile online la facultatile institutiei, mai jos puteti afla ce presupune Admiterea la Medicina in 2016. Absolventii de liceu care isi doresc sa urmeaza Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iasi se pot inscrie completand formularul online. HotWeek va prezinta mai jos facultatile din cadrul UMF Iasi care pot fi urmate de tineri in sesiunea de Admitere 2016-2017.

Cei care doresc sa studieze la una dintre facultatile de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) Iasi o pot face completand formularele online. Prin completarea formularului de inscriere la admitere, candidatii au ocazia sa participe la concurs pentru a studia la Medicina, Medicina dentara, Farmacie, Bioinginerie medicala, Asistenta medicala generala, Nutritie si dietetica, Balneofiziokinetoterapie si recuperare si Tehnica dentara.

Perioada de inscriere la UMF Iasi este intre 18 – 22 iulie 2016, intre orele 08-13.00 si 14.00-19.00. Testul grila la UMF Iasi se da pe 25 iulie 2016, cu incepere de la ora 10.00, durata fiind de 3 ore. Testul grila va cuprinde intrebari de tip complement simplu, din care 50% vor fi intrebari „la prima vedere”, iar 50% vor fi alese prin tragere la sorti din culegerile cu teste publicate de UMF Gr. T. Popa Iasi.

Iti recomandam si: Absolventii Spiru Haret primesc o veste buna. Diplomele neautorizate pana in 2011 vor fi recunoscute de Ministerul Educatiei

UMF IASI vizata de un nou scandal! Zeci de studenti la Medicina, dusi de mascati la Parchet

La Medicina si Medicina Dentara, numarul total de intrebari va fi 90, iar la Farmacie vor fi 75 de intrebari.
Concursul de admitere in invatamantul superior de stat se organizeaza de catre universitate pe domenii de licenta, la urmatoarele specializari: Domeniul Sanatate: Medicina, Medicina dentara, Farmacie, Asistenta Medicala Generala Iasi; Nutritie si dietetica: Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, Tehnica dentara; Domeniul Stiinte ingineresti aplicate: Bioinginerie.

Ponderea notei de la Bacalaureat la Admiterea la UMF Iasi este de 10% din media finala. Concursul de admitere constă în teză scrisă tip grilă la două materii: Medicină şi Medicină Dentară – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia Omului) (obligatoriu) şi Chimie Organică sau Fizică (la alegere); Farmacie – Chimie Organică (obligatoriu) şi Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia Omului) (la alegere). Ponderea in calculul note la teza a materiei principale (obligatorii) este de 60%, iar a materiei la alegere este de 40%.

Pentru Bioinginerie Medicală – Matematică, Fizică sau Chimie (la alegere). Pentru admiterea la specializările de învăţământ cu 240 şi 180 de credite (Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare
Medicală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară) – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia Omului) sau Chimie (la alegere).

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE “GR.T.POPA” IAŞI – ÎNSCRIERE LA CONCURSUL DE ADMITERE SESIUNEA IULIE 2016

Stiri pe aceeasi tema

MODIFICARI LA STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR 2015 – 2016

Cristiana Petrariu Bota

Elevii romani au obtinut cel mai mic punctaj la testele PISA 2018, cele mai slabe rezultate din ultimii sapte ani. Ce spune Ministerul Educatiei

Cristiana Petrariu Bota

BACALAUREAT 2015. Proba la limba materna a avut loc miercuri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult