Un nou cutremur pe pietele financiare. Pietele bursiere din Asia si Europa au scazut vineri, dupa ce Wall Street a punctat un declin de 10% fata de ianuarie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 9, 2018 21:53

Un nou cutremur pe pietele financiare. Pietele bursiere din Asia si Europa au scazut vineri, dupa ce Wall Street a punctat un declin de 10% fata de ianuarie

Pietele financiare au inregistrat, vineri, inca o zi de emotii. Bursele din Asia si Europa au scazut, dupa ce Wall Street a punctat un declin de 10%, fata de luna ianuarie. Si Bursa de la Bucuresti a deschis vineri in scadere pe toti indicii bursieri.

Analistii financiari sustin ca piata bursiera este verticala pentru prima data in ultimele saptamani, corectia fiind extrem de folositoare, dupa ce in ultimele luni valoarea actiunilor a fost extrem de ridicata. Totusi, traderii se tem ca va urma o perioada tensionata pe pietele financiare, asemanatoare cu cea care a precedat criza financiara din 2008.

Bursa din Hong Kong a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare de vineri în scădere cu 3,33%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 29.436,73 puncte, în coborâre cu 1.014,54 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nikkei-225 al Bursei japoneze a scăzut cu 3,2%, indicele Shanghai Composite Index al Bursei din Shanghai înregistra un declin de 6%, ajungând la cel mai redus nivel din nai 2017, în timp ce în Australia indicele S&P/ASX200 s-a depreciat cu 1,2%, iar indicele Kospi al Bursei sud-coreene înregistra un declin de 1,4%.
Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a înregistrat un declin de 2,3%, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două luni

Sectorul financiar a limitat pagubele pe pieţele bursiere europene, în urma câştigurilor solide raportate joi de UniCredit şi Societe Generale, ale căror acţiuni au urcat cu 2,1% şi, respectiv, 1,9%.

Traderii avertizează însă că noi turbulenţe nu pot fi excluse având în vedere că volatilitatea rămâne ridicată după prăbuşirea istorică înregistrată luni de indicele Dow Jones.

“Este prea devreme să spunem că acesta este sfârşitul acestui acces de slăbiciune”, subliniază Michael Hewson, analist la CMC Markets UK.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.