Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 15, 2016 23:36

Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei

Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei. Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat marti, la Budapesta, ca este inacceptabil ca autoritatile romane sa “hartuiasca sistematic” oficiali maghiari din Romania sub pretextul luptei impotriva coruptiei, informeaza agentia de presa MTI. 

Ministrul ungar de Externe a adaugat ca pe agenda bilaterala mai sunt o serie de probleme ce trebuie discutate cu autoritatile de la Bucuresti, dar, in perspectiva apropiatelor alegeri din Romania, nu intrevede o rezolvare imediata a acestora.

Peter Szijjarto a fost prezent marti la intalnirea anuala cu membrii Comisiei parlamentare de coeziune nationala, ocazie cu care a tinut sa sublinieze ca relatiile Ungariei cu tarile vecine “nu au fost niciodata atat de echilibrate”.

Referitor la politica de coeziune nationala, Peter Szijjarto a mai spus ca strategia are in vedere promovarea comunitatilor etnice maghiare in tarile in care se gasesc. Aceasta se realizeaza atat prin masuri economice si politice, cat si prin facilitarea legaturilor dintre etnicii maghiari din afara granitelor si Ungaria, scrie agerpres.ro.

In acest sens, ministrul de externe a informat ca in ultimii sase ani au fost deschise 20 de noi puncte de trecere a frontierei, iar alte 27 sunt prevazute sa fie inaugurate pana in 2020.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.