Verificati-va valabilitatea ITP a masinii! Din 20 mai 2018, politistul va suspenda automat talonul masinii si nu mai luati masina decat pe platforma

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 12, 2018 21:09

Verificati-va valabilitatea ITP a masinii! Din 20 mai 2018, politistul va suspenda automat talonul masinii si nu mai luati masina decat pe platforma

Verificati-va valabilitatea ITP a masinii, pentru ca din 20 mai 2018, politistul va poate suspenda automat talonul masinii si nu veti mai putea lua masina decat pe platforma. Avertismentul este transmis chiar de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe pagina de socializare. 

Politia va poate retine actele si placutele de inmatriculare pe loc, atrage atentia MAI in mesajul postat pe pagina de Facebook, daca Inspectia Tehnica Periodica (ITP) este expirata. „Nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă”, sustine MAI.

Acelasi lucru este valabil si daca masina a fost cumparata/vanduta dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar in termen de 90 de zile de la instrainare.

„Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizeaza MAI.

„Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR… deci, mult mai complicat!”, avertizează MAI într-o postare pe contul oficial de Facebook.

”Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare”, potrivit MAI.

Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Modificările survin ca urmare a intrării în vigoare pe 20 mai 2018 a Ordonanței Guvernului privind suspendarea înmatriculării vehiculelor (OG 14 din 18 august 2017) care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispozițiile Directivei 2014/46/UE privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.