Viorica Dancila si-a scos ministrii la picnic, dupa alegerile din PSD Teleorman. La sedinta CEX de luni, cel putin opt dintre ei vor fi remaniati

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 14, 2019 17:20

Viorica Dancila si-a scos ministrii la picnic, dupa alegerile din PSD Teleorman. La sedinta CEX de luni, cel putin opt dintre ei vor fi remaniati

Picnic in PSD inainte de remanierea guvernului. Presedintele PSD, Viorica Dancila, si-a scos ministrii la un picnic, duminica, dupa sedinta de alegeri de la PSD Teleorman, cu o zi inainte de sedinta CEX in care se va decide remanierea a cel putin opt dintre membrii Guvernului. Picnicul a fost organizat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o pensiune din apropierea municipiului Alexandria, in padure, intr-o locatie pazita.

La picnic sunt prezenti aproape toti ministrii Cabinetului Dancila, inclusiv ministrul Justitiei, Ana Birchall. Ministrul Petre Daea le-a pregatit fripturi si porumb copt. 

Sedinta Comitetului Executiv National se va desfasura luni, premierul Viorica Dancila urmand a face o remaniere ampla a Executivului.

„S-a lucrat la evaluarea ministrilor in aceasta saptamana. Nu am terminat. Luni, in CEX vom vorbi despre o remaniere. In jur de 8 ministere (sunt analizate n.r.). Dupa ce o sa prezentam aceasta evaluare in CEX, vom hotari impreuna ce ministri sunt remaniati si ce ministri nu sunt, la propunerea mea. (Deci vor fi niste remanieri?) Vor fi. Am evaluat doar 8 ministri, voi continua. Nu pot sa va dau acum un numar de ministri. Poate sunt ministri unde colegii spun ca nu e nevoie, eu voi propune, dar decizie e politica”, a declarat Viorica Dancila, sambata, la Calarasi. 

„Da, se afla si portofolii detinute de cei de la ALDE. Nu am sa fac o evaluare pe partid. Am discutat cu partenerii de coalitie. Le-am explicat care este situatia la cele 8 ministere si urmeaza sa luam o decizie si din punct de vedere politic, o decizie pe care o s-o comunicam luni”, a afirmat Viorica Dancila, intrebata sambata la Slobozia, daca printre cele opt ministere vizate de remaniere se afla si unele detinute de ALDE. Chestionata daca este luata in considerare remanierea ministrilor care nu au fost vizibili si nu au comunicat suficient public, cum ar fi ministrul Cercetarii Nicolae Hurduc, premierul a raspuns: „Analizez remaniere pe toate portofololiile din cadrul Cabinetului. Am spus ca sunt mai multe criterii legate de indeplinirea programului de guvernare, legate de comunicare, legate de activitatea in teritoriu, de modul in care a gestionat. Fiecare dintre ministri va fi analizat si vom vedea daca in CEx vom remania si bineinteles persoana care va inlocui ministrul respectiv”. Seful Executivului a mai spus ca ar dori ca la inceputul lunii septembrie sa aiba loc a doua runda de remaniere.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.