Vizita Papei Francisc in Romania s-a incheiat. Suveranul Pontif a plecat spre Vatican cu o aeronava TAROM

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 2, 2019 18:29

Vizita Papei Francisc in Romania s-a incheiat. Suveranul Pontif a plecat spre Vatican cu o aeronava TAROM

Vizita de stat, pastorala si ecumenica de trei zile a Papei Francisc in Romania s-a incheiat duminica dupa-amiaza, la Sibiu, de unde Suveranul Pontif a plecat spre Vatican cu o aeronava TAROM. Ultimele imagini cu Papa Francisc in Romania si decolarea aeronavei de pe Aeroportul din Sibiu le puteti urmari video in imaginile de mai jos.

La ceremonia de ramas bun, care a avut loc pe Aeroportul din Sibiu, a fost prezent presedintele Klaus Iohannis.

Peste 2.000 de oameni, alaturi de Klaus Iohannis si prima doamna l-au asteptat pe Papa Francisc la Aeroportul din Sibiu. Pelerinii au fugit de ploaie sub corturile amplasate de autoritati. Unii dintre credinciosi au venit de la zeci de kilometri distanta ca sa il vada pe Suveranul Pontif.

Aeronava TAROM in care se afla Papa Francisc a decolat de pe Aeroportul din Sibiu, iar presedintele Klaus Iohannis si prima doamna au mai ramas putin cu pelerinii prezenti la aeroport.

ULTIMA ORA: Cine a asigurat securitatea Papei in Romania

Papa Francisc, ultima zi in Romania: Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei asupra tuturor cetatenilor Romaniei. Sapte episcopi martiri au fost beatificati pe Campia Libertatii de la Blaj

Papa Francisc, vizita istorica la Iasi. VIDEO. Suveranul Pontif a citat din poezia „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie”, scrisa de Mihai Eminescu 

In discursul final, Papa Francisc le-a transmis romanilor: „Am venit in aceasta tara frumoasa si primitoare ca pelerin si frate, pentru a avea diferite intalniri si pentru a fauri o punte intre inima mea si a voastra. Iar acum ma intorc acasa imbogatit, luand cu mintea locuri si momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele si vor fi prezente in rugaciunea mea. Va multumesc si va duc cu minte. Iar acum va binecuvantez”.

Papa Francisc a discutat cu presedintele Klaus Iohannis, inainte de plecare. Suvernaul Pontif a facut baie de multime, a dat mana cu cei prezenti la aeroportul din Sibiu si a primit flori. Sanctitatea Sa a fost aplaudata de oameni.

Asa cum a venit si de la Targu Mures la Blaj, Papa Francisc a plecat de la Blaj spre Sibiu cu o coloana oficiala, si nu cu elicopterul, cum era prevazut initial. La Sibiu ploua torential.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizita Papa Francisc 2019” a precizat ca, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctitatii Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezerva, pe cale rutiera, fiindu-i asigurate toate masurile specifice de securitate. Schimbarea planului nu a afectat programul anuntat initial.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.