Vladimir Putin anunta ca Rusia va opune rezistenta daca Turcia ii ameninta securitatea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 12, 2016 21:20

Vladimir Putin anunta ca Rusia va opune rezistenta daca Turcia ii ameninta securitatea

Presedintele Vladimir Putin a declarat, intr-un interviu publicat marti, ca Rusia sa va opune rezistenta daca Turcia ii ameninta securitatea nationala si a atras atentia ca in situatia in care turcii ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice.

Rusia va opune rezistenta daca Turcia, stat membru NATO, ii ameninta securitatea nationala, a declarat Putin intr-un interviu pentru tabloidul german Bild, referindu-se la doborarea unui bombardier rus de catre aviatia turca la frontiera cu Siria, in noiembrie.

“Sper ca astfel de evenimente sa nu se transforme in conflicte militare de amploare. Dar daca interesele si securitatea Rusiei sunt amenintate, Rusia va opune rezistenta. Toata lumea trebuie sa stie asta”, a subliniat presedintele rus. El a adaugat ca, daca Turcia ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice. “Turcia face parte din NATO, dar nu a fost atacata. Prin urmare, NATO nu este nevoita sa protejeze Turcia, iar problemele noastre cu Turcia nu au nicio legatura cu apartenenta acestei tari la NATO”, a declarat Vladimir Putin.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.