Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 15, 2018 15:13

Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

VREMEA – Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare potrivit careia, incepand de vineri dimineata si pana duminica la pranz, vremea va fi deosebit de rece in toata tara, cu temperaturi negative noaptea si dimineata, iar in unele regiuni se vor semnala ninsori.

Meteorologii atrag atentia ca vremea ar urma sa fie deosebit de rece in est si sud-est, unde vor fi si intensificari ale vantului. In zonele estice, sudice si centrale vor fi precipitatii slabe, sub forma de lapovita sau ninsoare.

Informarea emisa de ANM va fi in vigoare de vineri, de la ora 5:00, pana duminica, la ora 12:00.

In intervalul mentionat vremea va deveni rece in toata tara, chiar deosebit de rece in estul si sud-estul teritoriului, unde si vantul va avea unele intensificari. Valorile termice vor fi negative in cursul noptilor si al diminetilor in majoritatea regiunilor.

La munte va ninge si vor fi intensificari ale vantului indeosebi pe creste, spulberand zapada. In regiunile estice, sudice si centrale se vor semnala precipitatii slabe, dar sub forma de ninsoare sau lapovita, mai ales in cursul zilei de vineri si al noptii de vineri spre sambata.

De asemenea, ANM a emis o prognoza meteo speciala pentru municipiul Bucuresti, pentru intervalul vineri – duminica.

Astfel, de vineri de la ora 8:00 si pana sambata, la ora 8:00, vremea va deveni rece, cerul va fi noros si temporar vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie, dar, trecator, posibil si lapovita sau fulguiala. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari, la rafale de 45-50 kilomtri pe ora. Temperatura aerului va avea valori mai scazute decat in intervalul precedent, respectiv o maxima de 4-5 grade si minima de minus 2-0 grade.

De sambata de la ora 8.00 si pana duminica, la ora 8.00, vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatura maxima de 2-3 grade si minima in jurul valorii de minus 2 grade. Cerul va fi noros si trecator vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.