12.1 C
România
25 septembrie 2021
Meteo

VREMEA IN IUNIE, IULIE SI AUGUST 2015. DATE ANM

VREMEA IN IUNIE, IULIE SI AUGUST 2015. Prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie si august 2015 indica o vreme relativ normala din punct de vedere climatologic, cu un regim termic care se va incadra in limite apropiate de mediile multianuale. In privinta precipitatiilor, meteorologii atrag atentia ca vor fi din ce in ce mai rare, mai ales in iulie si august. HotWeek.ro va prezinta mai jos prognoza meteorologica valabila pentru intervalul iunie – august 2015, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

VREMEA IN IUNIE

In iunie, regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile medii se vor situa in marja multianuala de 18,3 grade Celsius, pornind de la 13 grade, in zona Moldovei, si pâna la 22 de grade Celsius, in Oltenia si Muntenia. Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice local in sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, iar in centru si nord sunt posibile cantitati peste mediile multianuale. La nivelul lunii iunie, media multianuala lunara raportata la perioada 1981-2010 este de 84,5 litri/mp.

VREMEA IN IULIE

In luna iulie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, iar in celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal. Astfel, mediile vor porni de la 15 grade Celsius, in Moldova, si vor ajunge la 23-24 de grade Celsius in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Media multianuala a lunii iulie este de 20,2 grade Celsius. La capitolul precipitatii, prognoza arata cantitati lunare de precipitatii in general deficitare, cu exceptia zonelor centrale si vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice, intre 52 si 100 litri/mp.

VREMEA IN AUGUST

Conform prognozei ANM, in august, regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii vor fi posibile valori termice peste norma climatologica lunare (stabilita la 19,7 grade Celsius). Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara. Media multianuala a precipitatiilor pentru luna august este de 64,7 l/mp.

Foto: HotWeek.ro

Stiri pe aceeasi tema

Cum va fi vremea joi si vineri: Valorile termice cresc in toata tara

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi iarna 2017 – 2018. Previziune meteo de la ANM

Ioana Badulescu

ANM a anuntat cum va fi vremea pana pe 14 decembrie

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult