-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
1 DECEMBRIE 2015: Parada militara de Ziua Nationala la Bucuresti. Restrictii in trafic
Social

1 DECEMBRIE 2015: Parada militara de Ziua Nationala la Bucuresti. Restrictii in trafic

1 DECEMBRIE 2015: Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti vor participa marti, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militara ce se va desfasura cu ocazia Zilei Nationale a României, în Piata Constitutiei din Bucuresti.

Militarilor români li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Tot în Bucuresti, la Mormântul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc începând cu ora 8.00, o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Cu ocazia Zilei Nationale, Drapelul tricolor va fi arborat în toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Repetitia generala a Paradei a avut loc duminica, 29 noiembrie, în Piata Constitutiei (Bulevardul Libertatii), începând cu ora 11.00.

Punctele de acces la evenimentul organizat în Piata Constitutiei destinate publicului vor fi urmatoarele:
– Piata Constitutiei, intrarea dinspre B-dul Unirii;
– B-dul Libertatii, intersectie cu Calea 13 Septembrie;
– B-dul Libertatii, intersectie cu B-dul Natiunile Unite.

Pentru buna desfasurare a paradei militare organizate cu ocazia Zilei Nationale a României, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri specifice din competenta în sensul restrictionarii traficului rutier pe arterele care converg catre Piata Constitutiei si fluidizarii circulatiei pe arterele adiacente.

Astfel, în perioada 27.11.2015, ora 22:00, – 01.12.2015, ora 15:00, se interzic parcarea si stationarea voluntara a autovehiculelor pe Bd. Natiunile Unite, de la Str. B.P. Hasdeu pâna la Piata Natiunile Unite, Str. Izvor si Bd. Libertatii, între Splaiul Independentei si Rond Cosbuc, pe ambele parti, inclusiv bretelele din Piata Constitutiei (cele dinspre Parchet si Ministerul de Finante).

În perioada 30.11.2015, ora 08:30 – 01.12.2015, ora 16:00, traficul va fi restrictionat pe Bd. Libertatii, benzile I si II de circulatie, între Bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria.

În zilele de 29.11.2015 si 01.12.2015, între orele 05:00 – 15:00, se vor impune restrictii de trafic, dupa cum urmeaza:
• Calea 13 Septembrie, de la intersectia bd. Tudor Vladimirescu pâna la bd. Libertatii;
• Str. Izvor de la str. B.P. Hasdeu, pâna la Piata Arsenalului;
• Str. B.P. Hasdeu, între str. Izvor si Splaiul Independentei;
• Splaiul Independentei, de la Piata Operei pâna la podul Natiunile Unite, sensul catre Piata Unirii;
• Bd. Unirii, intersectia cu bd. I.C. Bratianu pâna la Piata Constitutiei;
• Bd. Natiunile Unite;
• Bd. Regina Maria, între bd.Unirii si Piata Regina Maria;
• Bd. George Cosbuc, de la intersectia cu bd. Tudor Vladimirescu, pâna la Piata Regina Maria;
• Calea Rahovei, între bd. Libertatii si bd. George Cosbuc.

Rute ocolitoare recomandate de Politia Rutiera sunt urmatoarele:
• Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – str. Dr. Rainer – bd. Eroilor – str. Stirbei Voda – Calea Victoriei;
• Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – str. Dr. Rainer – bd. Eroilor – str. Stirbei Voda – str. Berzei – str. Buzesti – Piata Victoriei;
• Calea Rahovei – str. Progresului – str. C-tin Istrate – bd. Marasesti – bd. Dimitrie Cantemir – Piata Unirii;

Brigada Rutiera Bucuresti solicita conducatorilor de autovehicule sa evite deplasarea în zona, sa circule cu atentie, sa utilizeze rutele ocolitoare si sa respecte semnalele si recomandarile politistilor rutieri. Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021.9544.

Accesul jurnalistilor care doresc sa asiste la Parada militara din Piata Constitutiei se va face astfel:
? Pentru carele de transmisie, accesul se va face luni, 30 noiembrie, între orele 15.00 – 21.00, sau marti, 1 Decembrie, între orele 6.00 – 7.00, prin Calea 13 Septembrie, Bd. Libertatii.
? Jurnalistii vor avea acces prin Bd. Natiunile Unite, Bd. Libertatii, pâna la ora 9.30.

Jurnalistii care doresc sa asiste la repetitia generala vor fi asteptati duminica, 29 noiembrie, între orele 10.00-11.00, în Piata Constitutiei, prilej cu care vor putea fi ridicate si ecusoanele de acces pentru parada. Accesul carelor de transmisie se va face prin Calea 13 Septembrie, Bd. Libertatii, la ora 10.00.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spatiul aerian unde se desfasoara manifestari dedicate Zilei Nationale este interzisa, conform prevederilor articolului 12 din Hotarârea de Guvern nr. 912/2010.

Stiri pe aceeasi tema

MApN: Decizia SUA de a mentine trupele in Afganistan, una buna. Romania va discuta in CSAT daca va suplimenta fortele militare

Cristiana Petrariu Bota

Sicriul Reginei Ana a fost asezat in Sala Tronului de la Palatul Regal

Cristiana Petrariu Bota

Principele Nicolae: Romania si-a pierdut Regele, eu am pierdut cel mai bun prieten. Bunicule, imi va fi dor de tine!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult