Breaking News Social

1 DECEMBRIE, ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Programul evenimentelor din Bucuresti si Alba Iulia

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI –  Sambata, pe 1 decembrie, peste 4.000 militari si specialisti din MApN, MAI, SRI, SPP si Administratia Nationala a Penitenciarelor vor participa la parada militara de 1 decembrie din Bucuresti.

Programul de 1 Decembrie in Bucuresti

Sambata, in Bucuresti, va avea loc o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I, la ora 08.00.

Ceremonia oficiala, din Piata Arcului de Triumf, va incepe la ora 10.00 cand presedintele tarii, Klaus Iohannis, va depune o coroana de flori. Defilarea tehnicii de lupta si a militarilor va incepe in jurul orei 10:10.

Publicul va putea urmari peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere.

Potrivit unui comunicat de presa al MApN, detasamentele de militari straini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Parada de 1 decembrie de anul acesta va fi deschisa de aviatia militara romana, o premiera pentru tara noastra, alaturi de aeronave ale fortelor Aeriene Regale Canadiene, dislocate la Mihail Kogalniceanu in cadrul operatiunii REASSURANCE.

Dupa formatiile de zbor, parade de 1 decembrie va continua cu defilarea blocului de tehnica militara.

MApN transmite ca, pentru buna desfasurare a Paradei Militare Nationale, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Programul evenimentelor in Alba Iulia

Ceremonia militara din Alba Iulia va incepe de la ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, unde vor defila aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze.

Pe timpul ceremoniilor din Bucuresti si Alba Iulia vor fi executate cate 21 de salve de artilerie.

Stiri pe aceeasi tema

Un val de aer fierbinte care provine din nordul Africii se va afla zilele acestea peste Europa

Cristiana Petrariu Bota

Generalul francez Bertrand Cavallier, la Comisia parlamentara care ancheteaza intervenţia jandarmilor din 10 august: As fi evacuat Piata Victoriei de la primele semne de agresivitate ale protestatarilor

Ioana Badulescu

Ambasadorii Frantei si Germaniei sfatuiesc Romania sa renunte la luptele interne si sa profite de oportunitatile oferite de preluarea presedintiei UE

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult