10 mai va fi zi de sarbatoare nationala

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 23, 2015 12:58

10 mai va fi zi de sarbatoare nationala

Este oficial, 10 mai va fi zi de sarbatoare nationala. Camera Deputatilor a decis miercuri ca ziua de 10 mai sa fie sarbatoare nationala. Intr-o prima faza, proiectul a fost respins de Senat, dar Camera Deputatilor, care este for decizional, l-a adoptat in cele din urma. In plen, proiectul de lege a fost votat cu 294 de voturi “pentru”, unul “impotriva” si sase abtineri. 

Deputatii au adoptat si un proiect de lege initiat de senatorul PNL Puiu Hasotti care prevede ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si celelalte autoritati central sa organizeze manifestari cu prilejul sarbatoririi acestei zile, in limita alocatiilor bugetare prevazute.

Vezi si: Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor

10 mai marcheaza Ziua Regalitatii, zi in care, in 1881, Romania devenea pentru prima data regat independent, fiind condus de primul rege al tarii, Carol I.

Prin lege, Romania are 51 de zile de sarbatoare, insa doar unele sunt declarate zile nelucratoare. Procentual, 14% din zilele unui an sunt reprezentate in Romania de zile de sarbatoare, an care au loc diverse manifestari. La acestea se adauga si zilele sarbatorite la nivel international sau mondial.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.