Mircea Popescu - miliardar Bitcoin
Social

Miliardarul Mircea Popescu ar fi murit în Costa Rica. Se autointitulase singura persoană din lume cu un milion de bitcoini

Miliardarul Mircea Popescu ar fi fost găsit mort în Costa Rica, potrivit unui site de știri din Costa Rica. Antreprenorul crypto, care se autointitulase singura persoană din lume ce deține un milion de bitcoini, era născut la Cluj-Napoca și se număra printre cei mai timpurii și ambițioși antreprenori din domeniul crypto, fiind cunoscut pentru fondarea MPEx, o platformă de tranzacționare a bitcoin. În același timp, era și un personaj destul de excentric.

Informația potrivit căreia Mircea Popescu a murit a fost amplu distribuită în cercurile de pe rețelele sociale ale entuziaștilor și investitorilor în criptomonede și alte active digitale după ce aceasta a fost publicată de către un site de știri din Costa Rica, Chroy.com, aceasta fiind ulterior preluată de majoritatea site-urilor specializate în monede virtuale.

Site-ul din Costa Rica afirmă că Popescu a fost descoperit de paramedici ai Crucii Roșii în dimineața zilei de 23 iunie pe o plajă după ce ar fi fost luat de maree în seara anterioară.

Deși neconvingătoare pe cont propriu (știrea menționează că Popescu ar fi fost polonez), informația a fost confirmată ulterior de trei femei cu care miliardarul a avut relații, potrivit Bitcoin Magazine, cea mai mare revistă de specialitate din zona crypto.

Una dintre acestea, dezvoltatorul web Diana Coman, a confirmat vestea pe blogul său personal.

Cine a fost Mircea Popescu

„Român prin rezidență, provocator prin ocupație și ‘cel mai mare scriitor de romane erotice’ prin autoproclamare, Popescu lasă în urmă o moștenire împrăștiată pe atât de multe bloguri și forumuri încât a fost dificil chiar și în timpul vieții să separi omul de mit”, scrie Bitcoin Magazine despre acesta.

Popescu, despre care se zvonește că ar fi unul dintre cei mai mari posesori individuali de bitcoini din lume, a afirmat că deține un milion de monede digitale deși estimările mai conservatoare îi evaluează portofoliul la zeci de mii.

Născut la Cluj-Napoca, Popescu a fost unul dintre cei mai timpurii și ambițioși antreprenori din domeniul crypto, fiind cunoscut pentru fondarea MPEx, o platformă de tranzacționare a bitcoin.

Fondat în 2012, site-ul a fost unul dintre primele care au intermediat vânzările de bitcoin, lucru care a stârnit furia Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite a cărei puteri Popescu încerca să o submineze la tot pasul.

Clujeanul a devenit faimos după ce a fost prima persoană care a combătut în public înșelătoriile cu criptomonede, devenind un critic vocal al Ripple (compania care a lansat XRP), precum și a Bitcoins Savings & Trust, despre care s-a confirmat ulterior că a fost o schemă piramidală.

Acțiunile sale, pe atunci ceva cu totul nou, i-au adus o legiune de fani și au stabilit tonul pentru ceea ce avea să fie semnătura sa: un brand agresiv și fără menajamente de evanghelism bitcoin care îi fac moștenirea una de durată în pofida instanțelor de sexism, bigotism și antisemitism. Blogul său, Trilema.com, conține exemple a tuturor celor 3, potrivit Bitcoin Magazine.

Cel mai notoriu act al său a fost însă punerea unei recompense pe capul dezvoltatorului bitcoin Pieter Wuille într-o postare care poate fi citită și ca un argument tehnic în mai multe straturi despre validarea tranzacțiilor crypto.

„Bitcoin nu este aici pentru ca tu să-ți dai cu părerea despre el. Bitcoin este aici să îți schimbe profund și adesea dureros viața (…) indiferent dacă ești de acord sau nu, indiferent dacă îți dai permisiunea sau nu, indiferent dacă crezi că este ‘acceptabil’ sau orice altceva. Nimeni nu te-a întrebat”, a afirmat acesta.

Mircea Popescu avea 41 de ani.

 

Stiri pe aceeasi tema

DNA cere aviz pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea. Procurorii il acuza ca a folosit ilegal coloana oficiala

Cristiana Petrariu Bota

SRI: Romania este amenintata de grupurile cu atitudini extremiste

Cristiana Petrariu Bota

Internarile la Maternitatea Giulesti vor fi reluate de vineri. Anuntul facut de Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult