Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului Moderna in UE
Social

România se îndreaptă spre administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID, susține Cîțu

România se îndreaptă spre introducerea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, a declarat marți premierul Florin Cîțu. „Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost luată o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin, Cîțu a răspuns: „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile”.

Întrebat, de asemenea, cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Compania Pfizer caută să obţină în următoarea lună aprobarea organismului american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vacinului său anti-Covid.

România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca. Aproape 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie.

Articole asemănătoare

Discutiile integrale purtate ieri de profesori si Ministerul Educatiei. VIDEO RAPORT

Delia Ion

Concordia Chiajna – Steaua 1-4 (0-2) in etapa a XX-a a Ligii 1

Bogdan

Cauza oficiala a mortii lui Dan Condrea: Pe certificatul de deces scrie politraumatism accident rutier

Bogdan