AEROPORT IASI
Breaking NewsȘtiri locale

Aeroportul din Iasi a fost blocat din cauza afluxului mare de pasageri

Situatia tensionata din Ucraina si mutarea mai multor curse aviatice din tara vecina in Romania a pus o presiune suplimentara asupra Aeroportului International din Iasi.

Managerul aeroportului a semnalat problemele aparute in ultimele zile, declarand ca a existat si o scurta perioada in care afluxul mare de pasageri a dus la blocarea Terminalului 3 al aeroportului insa masurile luate au avut ca efect decongestionarea aglomeratiei.

Terminalul de pasageri de la Aeroportul din Iasi a fost neincapator vineri, 4 martie. Directorul Aeroportului din Iasi, Romeo Vatra, sustine ca usile terminalului au fost la un moment dat inchise, fiind necesara interventia jandarmilor. „I-am oprit sa mai intre pentru ca efectiv nu mai era spatiu in terminal. Am avut cinci zboruri intr-un interval de cateva zeci de minute. Lucrurile s-au mai linistit. Companiile aeriene au inteles si nu a plecat niciun avion pana nu s-a imbarcat si ultimul pasager”, a afirmat directorul aeroportului iesean, Romeo Vatra.

Potrivit acestuia, in aceste zile exista un zbor zilnic de la Iasi catre Baku (Azerbaidjan). De asemenea, vineri, 4 martie, 12 cetateni azeri veniti din Ucraina nu au putut urca in aeronava, din cauza unor probleme cu documentele de calatorie. „Au fost indrumati catre gara Iasi pentru a pleca la Bucuresti cu trenul. Vor merge la ambasada Azerbaidjanului pentru clarificarea situatiei lor. Avioanele sunt pline, probabil ca in luna martie vom atinge un trafic de 100.000 de pasageri, fata de 40.000 in februarie”, a adaugat directorul aeroportului din Iasi, Romeo Vatra.

Articole asemănătoare

Simona Halep s-a calificat in finala de la Australian Open, in care o va infrunta pe Wozniacki. Reactii din presa internationala dupa victoria Simonei

Ioana Badulescu

INUNDATII IN ROMANIA. Doi morti in Bacau si Vrancea, Codul rosu de inundatii, in vigoare in mai multe judete

Lucy Ionesco

Marea Britanie a publicat documentul privind riscurile unui Brexit fara acord: cresterea preturilor la alimente, revolte si perturbarea calatoriilor

Lucy Ionesco