Externe

15 mii de profesori au fost demisi de Ministerul Educatiei din Turcia

Epurarile continua in Turcia, dupa tentativa de lovitura de stat esuata a armatei. Nu mai putin de 15.000 de profesori au fost demisi de Ministerul Educatiei de la Ankara. In total, numarul demiterilor in valuri a ajuns la peste 30.000 de persoane, la numai cateva zile de la lovitura de stat esuata.

Dintre cei 15.000 de profesori demisi, unui numar de peste 1.500 de decani li s-a cerut sa demisioneze. Situatia are legatura cu puciul esuat de zilele trecute, desi nimeni nu stie in ce fel ar fi fost implicati profesorii in sustinerea unei lovituri de stat orchestrata de armata.

Demiterile vin intr-o serie de epurari care ingrijoreaza statele occidentale, inclusiv SUA. 500 de clerici fusesera tot astazi demisi, precum si 100 de angajati din serviciile secrete.

Demiterile in valuri au ajuns la 30.000 de oameni la doar cateva zile de la lovitura de stat, dintre care doar 6.000 sunt militari.

Stirea zilei: Turcia, la mana unui megaloman cu accese paranoide, care viseaza la puterea absoluta. Ce viitor are Turcia lui Erdogan

 

Stiri pe aceeasi tema

Cum se fac interceptarile telefonice in alte tari? In Franta, secretul convorbirilor telefonice este garantat prin lege

Cristiana Petrariu Bota

Alerta la Londra. Podurile Westminster si Waterloo au fost inchise la o ora de varf

Delia Ion

Boris Johnson anunta ca Marea Britanie va parasi UE la sfarsitul lunii octombrie, „orice ar fi”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult