170 de la nasterea lui Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale. Flacara culturii, aprinsa in toata tara prin actiuni organizate simultan
Breaking News Social

170 de la nasterea lui Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale. Flacara culturii, aprinsa in toata tara prin actiuni organizate simultan

15 ianuarie, ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Nationale printr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor in 2010. Ziua poetului national al romanilor, Mihai Eminescu, zi care, prin legea scrisa si prin cea nescrisa este si Ziua Culturii Nationale. Eminescu, un personaj uitat undeva intr-o lume apusa, o stea pe care astazi o folosim in sens cultural.

Miercuri sunt organizate evenimente care sa marcheze Ziua Culturii Nationale. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anuntat ca autoritatile locale din intreaga tara vor organiza simultan evenimente miercuri, la ora 18,00.

″In acest an, am initiat o actiune unitara, asadar, la ora 18,00, va fi aprinsa flacara culturii, simbolic, pentru ca vor avea loc actiuni simultan in aproape toate orasele tarii”, a precizat Gheorghiu.

In cadrul evenimentelor, va fi citit si un mesaj special: “Cultura se cladeste zi de zi, cate putin, intrand intr-un muzeu, deschizand o carte, privind o pictura, sa reaprindem aceasta flacara, deoarece totul incepe cu fiecare dintre noi. Cultura este mostenirea sociala pe care o oferim copiilor nostri, pe care o lasam tinerilor romani de pretutindeni”.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a anuntat ca, de aceasta data, publicul din diferite zone ale tarii se va putea bucura de evenimente culturale care vor avea loc la aceeasi ora.

Bogdan Gheorghiu: „In acest an am initiat o actiune unitara: la ora 18:00, va fi aprinsa Flacara Culturii, in mod simbolic, pentru ca vor avea loc actiuni simultan, in aproape toate orasele tarii. Aceste actiuni vin in urma unui apel facut de noi catre autoritatile locale, catre institutii de cultura, consilii judetene, primarii, cu totii s-au alaturat acestei initiative a noastre. A fost un gest foarte bine primit.”

In mai multe orase vor fi organizate spectacole si concerte – unul dintre ele la Ateneul Roman, in capitala, in timp ce pe mai multe cladiri din tara va fi proiectat portretul poetului Mihai Eminescu.

Stiri pe aceeasi tema

Noile contracte pentru energie pot fi incheiate pana la 31 martie 2021, a decis ANRE, prelungind astfel termenul

Atentie cand cumparati citrice, ar putea fi tratate cu E233, o substanta cancerigena care ataca ficatul si rinichii

Cristiana Petrariu Bota

Cotele obligatorii pentru distribuirea refugiatilor intre tarile UE nu intrunesc majoritatea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult