SCUMPIRI PRETURI 2018
Social

2014 debuteaza cu preturi mai mari in utilitati si taxe

Debutul anului 2014 aduce scumpiri de preturi pentru mai multe servicii si taxe.

In primul rand, va fi afectat pretul gazelor care va creste cu un procent, pentru populatie, si cu doua procente, pentru consumatorii industriali.

Scumpirea gazelor vine ca o reactie la acordul cu FMI, care a impus liberalizarea pretului la aceste utilitati, pana in anul 2018.

O majorare de pret este prevazuta si pentru sistemul energetic, scumpirea fiind provocata de noua taxa pe constructii speciale aplicate pentru hidro si termocentrale, transformatoare, sonde, drumuri, cai ferate, canale de irigatii, lacuri artificiale, cabluri electrice si de comunicatii si stalpii care le sustin.

In teorie, ar fi trebuit sa avem parte si de scaderea accizei la baza careia sta pretul tutunului si al tigarilor deoarece cursul euro, la data de 1 octombrie, a fost mai mic decat cu un an in urma.
O decizie a Guvernului a stabilit insa ca, in astefel de cazuri, acciza sa fie calculata dupa cursul euro vechi, la care se adauga rata inflatiei, astfel incat, cel mai probabil, vom inregistra scumpiri si pentru acest capitol.

Guvernul a decis ca primarii sa aiba libertate in stabilirea taxelot locale, multi edili anuntand deja marirea impozitelor pentru case, terenuri si masini.

Cei care, in acest moment, sunt remunerati cu salariul minim pe economie, vor avea parte de ajutor din partea Statului. In acest an, salariul minim va cunoaste doua mariri: 1 ianuarie – de la 800 lei la 850 lei si 1 iulie – de la 850 lei la 900 lei.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Sanatatii: Trebuie să ne pregatim pentru ce e mai rau. La stat ne putem baza pe aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensiva

Cristiana Petrariu Bota

Cate persoane vor putea participa la nunti, botezuri sau inmormantari incepand cu 15 mai 2020

Cristiana Petrariu Bota

ALEXIS MATACHE a murit muncind in clubul groazei. Alexandra, colega ei barmanita, este in stare grava la spital

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult